CTP, despre premierul Ungariei, Viktor Orban: „Ce este în Ungaria acum este o dictatură! Este un dictator în toată regula”

Cristian Tudor Popescu a comentat despre Viktor Orban, premierul Ungariei, că este "un dictator în toată regula". "Acest ins stăpânește țara aceea, își are oamenii puși în toate domeniile, câștigă sume uriașe din afaceri pe care le controlează camarila lui", a spus gazetarul.

25 aug. 2022, 10:26
CTP, despre premierul Ungariei, Viktor Orban: „Ce este în Ungaria acum este o dictatură! Este un dictator în toată regula”

Invitat la podcastul „Profu’ de sport„, CTP a criticat politica pe care Viktor Orban, premierul Ungariei, o face în prezent. Cristian Tudor Popescu l-a numit pe Orban „dictator în toată regula” şi l-a comparat cu Nicolae Ceaușescu.

– Apropo de infrastructură, că vorbeam de Hagi care tot cere investiții în infrastructură, vă irită în vreun fel sau ce impresie vă face raportarea asta permanentă la Ungaria, acolo unde Orban a dictat investiții majore în infrastructură? Românii tot tânjesc: „uite, dom’le, la ăștia se poate, au de toate. Și bazine, și săli de sport. Noi n-avem de niciunele, în afară de niște stadioane noi. La nivel de infrastructură pentru sportul de masă, suntem la la distanță considerabilă de Ungaria”
Păi, vreți un Viktor Orban premier în România? Am mai auzit texte de soiul ăsta: „Dom’le, chinezii, uite cum e la chinezi, acolo se bagă statul, e ordine. Ungurii, uite ce fac ungurii!”. Păi, astea-s dictaturi! Ce este în Ungaria acum este o dictatură! Ce tot o dăm cu iliberalism, naționalism. Dictatură clară! Acest ins stăpânește țara aceea, își are oamenii puși în toate domeniile, câștigă sume uriașe din afaceri pe care le controlează camarila lui. Este un dictator în toată regula și într-un sistem dictatorial alocarea de resurse se face în mod discreționar. E foarte simplu! Viktor Orban, ca și Ceaușescu, ca și sovieticii, consideră că sportul îi poate aduce un plus de imagine ca să se mențină la putere și pentru asta investește. Eu nu aș vrea ca România să fie o Ungarie!

Citeşte şi: O publicaţie din Israel evidenţiază asemănările izbitoare între Viktor Orban şi Nicolae Ceauşescu: naţionalismul exacerbat, antisemitism, aversiunea pentru democraţie şi înclinaţia pentru reabilitarea criminalilor de război

– Adică …
– Am mai văzut regrete de soiul ăsta și la nivel politic: „Uite, dom’le, ungurii iau gaz ieftin de la ruși și noi plătim scump! Uite, dom’le, cum păcălesc ei Comisia Europeană, ei nu se supun, noi de ce ne supunem?” Și așa mai departe. Nu aș vrea să trăiesc în Ungaria acum. Aș vrea să trăiesc în România, așa cum este ea. Dar nu este o dictatură în această țară.

Citeşte şi: Ungaria se ține tare în fața Bruxellesului. Orban: „Sprijinim familiile, întărirea suveranității naționale și respingem migrația ilegală!”