Cristian Tudor Popescu, despre semifinala Simona Halep – Garbine Muguruza de la Australian Open 2020

Cristian Tudor Popescu a declarat, după ce Simona Halep s-a calificat în semifinale la Australian Open 2020, că sportiva din Constanţa este imună la scor și se concentrează rapid pe punctul următor.

29 ian. 2020, 07:29
Cristian Tudor Popescu, despre semifinala Simona Halep – Garbine Muguruza de la Australian Open 2020

Simona Halep a trecut cu 6-1, 6-1 de Anett Kontaveit în „sferturi” şi se va lupta cu Garbine Muguruza, joi, de la ora 6:30, pentru un loc în finala de la Melbourne.

„Simona a câștigat acest meci în 53 de minute pentru că câștigat fiecare punct, nu s-a gândit la scor, nu s-a gândit la victoria finală, s-a gândit la fiecare punct jucat și nu la punctul precedent. Asta este starea despre care spuneam că a adus-o în finală în 2018. A avut o adversară care tactic a jucat correct, a încercat să fie agresivă, să joace în viteză, ceea ce e corect pentru că, dacă ar fi încercat un joc de regularitate cu Simona, nu știu dacă lua și aceste două game-uri. Posibilitățile tehnice ale lui Kontaveit nu-i permit să joace la nivelul acesta de viteză și agresivitate, Simona este altă clasă decât Kontaveit și de aici victoria zdrobitoare. Importantă mi se pare starea psihică a Simonei. Uită punctul jucat într-o fracțiune de secundă, nu are remanență pe punct, indiferent dacă l-a câștigat, chiar și cu o minge excepțională, indiferent că l-a pierdut cu o greșeală neforțată. Intră foarte repede în pregătirea punctului următor”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep, lovitură financiară după calificarea în semifinale la Australian Open 2020

CTP a vorbit și despre adversara Simonei Halep din semifinală, Garbine Muguruza.

„Muguruza e un adversar foarte greu, poate cel mai greu în clipa de față din turneu. E o jucătoare cu evoluții sinusoidale, care fie nu joacă nimic, fie, când intră într-o perioadă în care jocul începe să-i meargă, e de neoprit. Ultima întâlnire dintre Simona Halep și Garbine Muguruza, din câte îmi amintesc, a fost la Roland Garros, când Simona a bătut-o într-un meci memorabil, deci are și motivația revanșei Muguruza. Va fi un meci de mare tensiune, de mare confruntare între aceste jucătoare de mare nivel”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep – Garbine Muguruza în semifinale la Australian Open 2020. De la ce oră se joacă şi unde vezi meciul la TV

„Deși a avut niște ieșiri în meciul cu Harriet Dart, când îl întreba pe Darren Ce să fac?, aceste mici ieșiri ale Simonei nu sunt profunde, sunt doar la suprafață. În interior, Simona are un calm, o liniște, nu e crispată, nu joacă gândind: acum ori niciodată. Îmi trebuie mai multe cuvinte: absența fricii de a pierde. Este imună la scor și la adversară în acest moment”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.