CTP, după prezenţa lui Simion şi Şoşoacă la proteste: „Godzilla și King Kong au rămas flămânzi”

Cristian Tudor Popescu a criticat dur, în stilul său caracteristic prezența Dianei Șoșoacă și a lui George Simion la protestul transportatorilor din România.

12 ian. 2024, 20:50
CTP, după prezenţa lui Simion şi Şoşoacă la proteste: „Godzilla și King Kong au rămas flămânzi”

CTP i-a asemănat pe cei doi cu două personaje înfiorătoare, din lumea cinematografiei, Gozilla, respectiv King Kong.

”Godzilla și King Kong au rămas flămânzi

Șoșoacă și Simion, Godzilla și King Kong, au sărit să ragă așezându-se în fruntea agricultorilor și transportatorilor adunați în protest pe centura capitalei. S-au străduit să provoace o ciocnire violentă între demonstranți și jandarmi – dacă se întâmplau și niște morți și răniți, cu atât mai bine.

Pentru cele două creaturi, masa de protestatari e chiar o masă, o pradă, pe care voiau s-o înfulece, metabolizând-o în voturi. Or, așa cum au procedat și profesorii aflați în grevă astă-vară, „tractoriștii” le-au întors spatele celor doi prădători. Nimeni nu s-a aliniat lângă ei, dimpotrivă, au fost tratați cu huo, zâmbete disprețuitoare sau tăcere. Este încă o probă pentru răspunsul la întrebarea: „Pe cine reprezintă AUR și Șoșoacă?”.

Diana Șoșoacă a descins în mijlocul protestatarilor de la Chiajna, dar a fost huiduită copios: „Mutul de la Cotroceni, în loc să medieze conflicte, să meargă la Guvern, tace”. Protestatarii furioşi: „Moby Dick, lasă-ne un pic!”

În niciun caz pe oamenii din țara asta care muncesc cinstit. Asta e ceea ce partidul antiOccident al lui Simion și partidul proKremlin al lui Șoșoacă împing opinia publică să creadă. Și când iau contact cu oamenii reali pe care pretind că îi ajută și îi apără, sunt trimiși la plimbare. Cei care nădăjduiesc ca acești impostori „să le dea” ceva sunt șmecherii, violatorii, caftangiii, fripturișii politici, corupții, interlopii, pescuitorii de funcții publice grase. Că ăștia sunt mulți, îngrozitor de mulți, e o realitate căreia România trebuie să-i facă față. Pe lângă ei, însă, se află și lucrători cinstiți, de care guvernarea actuală își bate joc. Oameni care își închipuie că AUR și Șoșoacă o să le rezolve vreo problemă. Nu sunt proști când vor să creadă asta, sunt doar disperați.

Momente ale adevărului ca acelea de aseară sper să-i lămurească: trebuie să lupte pentru drepturile și dreptatea lor ei înșiși, fără violență, organizându-se, alegând sindicate puternice și independente, negociatori competenți și onești care să-i reprezinte. Iar pe Simion și Șoșoacă să-i lase cu găștile lor de jeguri, a scris CTP.

George Simion şi Diana Şoşoacă, la protestul fermierilor, împiedicaţi de Jandarmerie să intre în Capitală: „Statul român face dreptate pentru austrieci, nu pentru români. Jandarmeria e plătită direct de OMV”/ Protestatari: „Aţi venit pentru voturi!”

CTP a avut şi un P.S.:

La polul propagandistic opus auricilor și șoșocaților, nu m-ar mira să titreze imbecil vreo televiziune, cum s-a întâmplat la greva profesorilor, că „agricultorii și transportatorii fac jocul Rusiei”, a scris CTP pe Facebook.

George Simion și Diana Șoșoacă au mers la protestele fermierilor și transportatorilor la Chiajna, unde au fost huiduiți. Prefectul Bucureștiului vorbește de ”deturnare politică”