CTP: E umilitor să stăm cu urechile ciulite o ţară întreagă ca să aflăm ce ni se va întâmpla peste o oră

Publicat: Joi, 14 Mai 2020 23:28 // Actualizat: Joi, 14 Mai 2020 23:28 // Sursa: romaniatv.net

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 situația actuală în care cetățenii nu știu ce vor face începând cu 15 mai, nici măcar cu o oră înainte de expirarea Stării de urgență. Gazetarul spune că este „umilitor și desconsiderant pentru cetățeni” acest lucru. De asemenea, Cristian Tudor Popescu critică și lipsa de informații privitoare la purtarea măștilor de protecție. „Știe cineva, dacă mâine dimineață trebuie să ieșim, ce facem în acest caz?”, se întreabă retoric CTP.

Cristian Tudor Popescu: Acum este ora 11:00. Bănuiesc că foarte mulți dintre români se simt așa cum mă simt și eu în clipa de față.

Mă simt umilit și desconsiderat, pentru că nu poate fi normal ca să stăm la 11:00 - când la 12:00 se închide starea de urgență - să stăm cu urechile ciulite o țară întreagă ca să aflăm ce ni se va întâmpla peste o oră. 

Este o situație grotescă și umilitoare pentru cetățeni, mai ales că președintele țării, domnul Iohannis, a anunțat fără să îl oblige nimeni, cu aproape o lună în urmă, că la această dată - 14-15 mai - încetează starea de urgență.

CTP, despre decizia CCR: "Oamenii s-au relaxat şi totul depinde de gena dacică, aia despre care se zice că ne face mai rezistenţi" 

Deci Guvernul a avut tot timpul, de atunci, pentru a pune la punct acest proiect și a nu avea această tarantelă între CCR, Parlament și Guvern care - ar fi o iluzie pentru jurnaliști să-și închipuie că oamenii sunt interesați acum de toate aceste cârciocării juridice și avocățești. Nu sunt interesați oamenii de așa ceva. Ei vor să știe ce fac mâine. 

Și mâine, de pildă, nu știe nimeni - un element fizic important și nou: masca - pentru că el capătă putere de lege. Masca nu a avut putere de lege până acum. O purtai sau nu o purtai, după cum doreai. Acum, masca este obligatorie prin lege. Știe cineva, dacă mâine dimineață trebuie să ieșim, ce facem în acest caz? Găsim la farmacie măști? Găsim la farmacie măști cu 10 bani bucata și nu cu 10 lei bucata? 

Pentru că în ultima vreme, prețurile măștilor s-au dus spre 10 lei bucata. Nu știe nimeni nimic despre asta. Știm că vom primi, de pildă, măști și mănuși, eventual, la intrarea în supermarket? Pentru că așa ne-au spus guvernanții. „Domne, asta e treaba proprietarilor de supermarketuri...”. Știm așa ceva? O să fim întâmpinați cu măști mâine dimineață la supermarket?

La autobuz, cineva vine, se urcă și n-are mască. Să zicem că-i face observație șoferul... Să presupunem că-i face. „N-aveți mască!”. „Păi, n-am găsit!”. Sau, „N-am bani să-mi iau, că-s prea scumpe!”. Atunci ar trebui să existe la șofer, în fiecare mijloc de transport în comun, să existe un pachet, un stoc de măști din care să i se dea respectivului o mască ca să se urce în autobuz cu ceilalți călători. 

Toate astea sunt în aer, total. Nu știe nimeni de fapt, practic, ce se va întâmpla. Auzim numai aceste texte de lege și de scandal. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronaviris Cristian Tudor Popescu CTP stare de alertă stare de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H