CTP: "Eu nu trebuie să mângâi publicul pe cap. Trebuie să fii şi tâmpit, şi ticălos, şi criminal, ca să nu porţi mască"

Publicat: Vineri, 31 Iulie 2020 22:09 // Actualizat: Sâmbătă, 01 August 2020 02:33 // Sursa: romaniatv.net

Cristian Tudor Popescu e de părere că pe lângă neajunsurile politicienilor, cetăţenii sunt principalii vinovaţi pentru răspândirea noului coronavirus, în special după relaxarea măsurilor din 15 mai. 

"Această situaţie este din pricina oamenilor. Este din pricina inşilor cu un discernământ foarte redus, cărora nu le pasă de ceilalţi şi care nici nu au instinct de conservare, a propriei persoane în ultimă instanţă. Cauza principal sunt acei pitecantropi care s-au năpustit unii peste alţii, claie peste grămadă pe litoral, după cum am văzut în acele poze sinistre: cei care au răspuns că se tratează cu bere, fiind întrebaţi de reporter de ce nu respectă regulile, cei care spun că nu vor purta masă niciodată.

Eu nu sunt politician şi nu sunt alegeri acum, pentru mine, prin urmare eu nu trebuie să mângâi publicul pe cap. Astea sunt nişte justificări de doi bani. Lipsă de comunicare! Ce să li se mai explice şi cum să li se mai explice? Trebuie să fii şi tâmpit şi ticălos şi – în ultimă instanţă – criminal să te comporţi în felul ăsta . Nu e destul de clar ce ai de făcut? Ştii foarte bine ce trebuie să facei. E adevărat, politicienii sunt cei care au dus la posibilitatea ca nişte inşi să se externeze, deşi fuseseră internaţi pentru coronavirus. Şi au putut să se externeze peste decizia medicilor pentru aşa le-a permis Curtea Constituţională şi aşa le-au permis nişte politicieni. Dar inşii ăştia nu puteau să aibă o brumă de conştiinţă? Nu puteau să fie altceva decât nişte hominizi în spaţiul carpato-danubian? Puteau. E nevoie de guvern să îţi spună să respecţi regulile astea? Dacă guvernul e dictatorial, vrea să introducă dictatura – cum spune Opoziţia – cerându-ţi să porţi mască şi să respecţi distanţa fizică, atunci n-am putea să apelăm la dictatura bunului-simţ? Nu, nu cred că politicienii sunt principalii vinovaţi. Principalii vinovaţi sunt aceşti inşi", a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Întrebat care ar fi soluţia în cazurile la care a făcut referire, Cristian Tudor Popescu a răspuns că singura cale este progresul personal al fiecărui individ.

"Singurul tratament pentru asta este progresul în om. Nu progresul în materie de comunicare, în materie de information technology, în materie de medicină. Este vorba despre progresul fiinţei umane, aici, pe teritoriul acestei ţări, că nu pot să mă exprim în legătură cu altele, că nu le cunosc suficient de bine", a adăugat jurnalistul.

Citeşte şi: Masca de protecţie devine obligatorie în pieţe, zonele de promendadă şi staţiile de transport în comun din judeţul Gorj

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criminal CTP hominizi masca pitecantropi ticălos
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H