CTP, exasperat după vizita ministrului de Interne din Austria: „De ce trebuia invitat în România acest craniu vorbitor?”

Cristian Tudor Popescu e revoltat. În opinia gazetarului, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, nu avea ce să caute în vizită, în România.

26 apr. 2023, 23:27
CTP, exasperat după vizita ministrului de Interne din Austria: „De ce trebuia invitat în România acest craniu vorbitor?”

Austria a refuzat România în Spațiul Schengen la finalul anului trecut, iar patru luni mai târziu, ministrul de Interne al României, Lucian Bode (PNL), s-a întâlnit cu omologul din statul cancelarului Karl Nehammer.

CTP crede că acest lucru e total greșit, poziție pe care și-a exprimat-o pe pagina sa de Facebook.

„Gutu-vă-n Tag! Guvernul Cioacă. Robotomul

N-am fost și nu sunt pentru acțiuni împotriva firmelor austriece. Nici pentru darea în judecată la Curțile europene a Austriei. Sunt pentru menținerea relațiilor diplomatice, a dialogului cu țara… era să zic vecină, dacă prietenă nu ne e. Nu sunt suveranist”, a declarat CTP, pe pagina sa de Facebook.

 

CTP: „Dar de ce trebuia invitat în România acest craniu vorbitor?”

 

„Dar e greu să nu mă scoată din sărite declarația bodelui de la Viena, din start, înainte de a vizita un metru de frontieră a României: ‘Nu pot să vă ofer o dată fixă pentru aderarea României la Schengen. Suntem încă departe să spunem că sistemul de protecție a frontierelor este funcțional’. Cine hotărăște asta? Reprezentantul unei singure țări. Avem două, România și Austria. Una hotărăște soarta celeilalte, pe bază de cherem, fără a avea nici cel mai mic argument acceptat de Uniunea Europeană.

Bine, am înțeles și strâmbătatea asta. Dar de ce trebuia invitat în România acest craniu vorbitor? În decembrie, Bode zicea că a fost luat prin surprindere. Acum, însă, nu știa că alde Karner va veni să ne spună Gutu-vă-n Tag?! Nu știa că putem să ne dăm noi și în fund și în cap, câtă vreme interesul politic personal al ministrului de Interne austriac e altul, Schengen verboten pentru România?

Ba știa foarte bine, dar, la fel ca austriacul, are și Bode interesul său personal, să mimeze dezghețul relațiilor cu Viena în nădejdea că în iunie o să înghețe el pe scaunul de la Interne…”, a concluzionat CTP.

Ministrul român de Interne, Lucian Bode, a transmis, de față cu omologul său austriac Gerhard Karner, că aderarea României în spațiul Schengen trebuie să se finalizeze în anul 2023.