CTP: „Există oameni care vor să ucidă bătrânii. Bătrâni care au nişte bani şi vor să îi moştenească”

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24, decizia Guvernului Orban de a majora pedepsele pentru infracţiuni comise în contextul pandemiei de coronavirus. El susţine că în lipsa unor proceduri clare aceste măsuri nu-şi vor atinge scopul.

19 mart. 2020, 10:05
CTP: „Există oameni care vor să ucidă bătrânii. Bătrâni care au nişte bani şi vor să îi moştenească”

Mărirea pedepselor pentru nerespectarea carantinei este substanțială, dar trebuie să fie și eficientă, este de părere Cristian Tudor Popescu. Gazetarul mai spune că cei care nu respectă regulile impuse în ceea ce privește limitarea răspândirii coronavirusului sunt oameni pe care „nu îi interesează soarta celorlalți”. 

„Este substanţială majorarea pedepselor, dar trebuie să fie şi eficientă. Degeaba se rostesc aceste cuvinte, 15 ani de puşcărie, dacă respectivul nu ajunge într-un timp record în spatele gratiilor. Ar putea să tergiverseze, cu ajutorul unor avocaţi, să pretindă că e bolnav de covid-19 şi nu poate să suporte regimul penitenciar şi cere arest la domicliu, adică acolo de unde a fugit. Nişte avocaţi bine plătiţi pot să întârzie.   

 

Ar trebui şi nişte proceduri de urgenţă în legătură cu termenele în care e tratat respectivul de către instanţă, altfel aceste măsuri nu-şi vor atinge scopul. Amenzile sunt inutile, trebuie direct arestare”, este părerea jurnalistului.   

Întrebat de ce crede că unele persoane nu respecă regimul de carantină, CTP a spus că din nepăsare.  „Nu-i interesează soarta celorlalţi. Nu le pasă. Ce treabă au ei că se îmbolnăvesc alţii? Ei vor să se ducă să-şi cumpere nu ştiu ce. Pot exista şi persoane care în astfel de situaţii vor să infecteze deliberat pe alţii. Pentru că au probleme comportamentale – cum e cel care a scuipat medicii. Există oameni care vor să ucidă bătrânii. Bătrâni care au nişte bani şi vor să îi moştenească.   

Am mai auzit pe unul care pe internet s-a declarat contaminat, el nefiind,. Aceşti inşi trebuie trecuţi în regim penal. Inducerea în eroare a autoritţilor poate să facă mult rău. Mobilizează nişte resurse care pot fi folosite într-un caz real”, a atras atenţia Cristian Tudor Popescu.   


loading...