CTP explică ascensiunea AUR până în Parlamentul României: „AUR îşi are originele în Partidul Comunist”

AUR, Alianța pentru Unirea Românilor, este una dintre cele mai mari surprize ale rezultatelor exit-poll după alegerile parlamentare, indiciile fiind că această formaţiune politică va intra în parlament. Situaţia a fost comentată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu şi politologul Cristian Pârvulescu.

RomaniaTV.net
06 dec. 2020, 23:45
CTP explică ascensiunea AUR până în Parlamentul României: „AUR îşi are originele în Partidul Comunist”

Cristian Tudor Popescu şi Cristian Pârvulescu au explicat cum a apărut acest partid în preferințele românilor. „AUR își are originile în Partidul Comunist. Așa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naționalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR. Firește că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceaușescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 – 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt. Internaționalismul l-a transformat în naționalism, a venit cu niște idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, și de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani și ajunge acum la AUR„, a spus Cristian Tudor Popescu la Știrile Pro TV.

Citeşte şi AUR alegeri parlamentare. George Simion anunță că va contesta procesul electoral din diaspora: Ce s-a întâmplat acolo e o uriașă bătaie de joc

În opinia lui Pârvulescu, AUR este urmașul partidului România Mare, care, în trecut, a fost condus de Corneliu Vadim Tudor. Politologul spune că membrii acestui nou partidn au reușit să găsească un electorat pe fondul ”unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute”. ”De ce AUR a intrat în Parlament? AUR este urmașul României Mari. Pe fondul unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute, care au dominat pandemia, au reușit să-și găsească un electorat. A reușit să smulgă PSD-ului, care preluase după 2004 electoratul de extremă dreapta, acest electorat. PSD-ul are în interior lideri de extremă dreapta, îi știm, veniți de la România Mare, electoratul îi urmase pe aceștia. Acum, unul din riscurile pe care și le-a asumat Ciolacu, și acest lucru trebuie spus, este că a renunțat parțial la acest electorat și la acest limbaj. Cineva a găsit nișa și a preluat votul”, a explicat Cristian Pârvulescu, la PRO TV.