CTP explică de ce au pierdut Dan Barna şi USR alegerile prezidenţiale. „O grămadă de inși primitivi, grobieni, agresivi”

Cristian Tudor Popescu este de părere că PSD va încerca să își revină din punct de vedere electoral și politic după accederea Vioricăi Dăncilă în turul doi al alegerilor prezidenţiale Totodată, gazetarul critică USR şi explică de ce a pierdut Dan Barna alegerile.

11 nov. 2019, 08:44
CTP explică de ce au pierdut Dan Barna şi USR alegerile prezidenţiale. „O grămadă de inși primitivi, grobieni, agresivi”

Cristian Tudor Popescu a criticat felul în care USR a acționat în campania electorală şi spune că partidul lui Dan Barna va fi obligat să-şi revizuiască atitudinea.

PSD-ului, acum, o să-i crească acțiunile după acest tur 2, indiferent ce se întâmplă în turul 2, vor fi mai agresivi în opoziție, în vreme ce USR-ul, după părerea mea, este silit de acest rezultat să renunțe la acea … la cășunismul ăla, la inflexibilitatea aia de roboți. Toți vorbeau la fel, în frunte cu Dan Barna, cu același discurs fixist cu care și-au speriat din electorat. Pur și simplu! Au fost nenumărați oamenii care … și eu am și spus public că am votat la europarlamentare cu USR. După care m-am uitat cu groază la acești reprezentanți care au fost în campania electorală pe ecrane, în frunte cu domnul Barna, la acest fixism colectivist al lor„, a spus Cristian Tudor Popescu la PRO TV.

Citeşte şi Scandal în USR după eşecul lui Dan Barna la alegeri: „Nu poţi să te baţi pentru locul 2 dacă vrei să câştigi prezidenţialele”

CTP a fost nemulţumit de felul în care s-au comportat susținătorii USR pe rețelele de socializare şi spune că unii ditre aceștia s-au comportat ca niște inși primitivi, grobieni şi agresivi. „Și m-am uitat de asemenea cu groază la susținătorii de pe rețelele sociale ai USR-ului, o altă surpriză foarte neplăcută. Păi eu credeam că e vorba de oameni cu studii, oameni intelectuali, civilizați. Așa suna partidul ăsta. Ei bine, nu! Sunt o grămadă de inși primitivi, grobieni, agresivi, care sunt susținătorii USR-ului. Eu cred că trebuie să mediteze asupra acestor aspecte”, a mai spus CTP.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Dan Barna, desfiinţat de simpatizanţii USR-PLUS după primul tur: „Aţi pierdut pe mâna voastră”

Acesta mai spune că USR va trebui ca pe viitor să colaboreze mai bine cu PNL, o mare greșeală a partidului lui Dan Barna în timpul campaniei electorale fiind atitudinea de „câștigătoi” în cazul în care s-ar fi organizat alegeri anticipate. „USR e obligat de aceste alegeri să strângă legăturile cu PNL. Nu mai poate aborda atitudinea asta. Asta a fost de fapt marea greșeală în această campanie, atitudinea aia de credeai că vor câștiga, dacă se fac anticipate, asta a fost atitudinea, USR se comporta ca și cum ar fi câștigat postul de prim-ministru. Așa s-au comportat. Trebuie să li se mai reducă din această aroganță pe care au manifestat-o și să încerce, singura lor șansă, o colaborare reală cu PNL-ul„, a mai spus Cristian Tudor Popescu, pentru sursa citată.