Scandal în USR după eşecul lui Dan Barna la alegeri: „Nu poţi să te baţi pentru locul 2 dacă vrei să câştigi prezidenţialele”

Cosette Chichirău, deputat şi lider USR Iași, i-a reproşat candidatului USR-PLUS, Dan Barna, că nu a luptat împotriva lui Klaus Iohannis în cursa pentru Palatul Cotroceni. "Nu poți să te bați pentru locul doi dacă vrei să câștigi cursa prezidențială. (...) O analiză trebuie făcută", a declarat fosta contracandidată a lui Dan Barna la alegerile pentru conducerea USR. 

11 nov. 2019, 08:36
Scandal în USR după eşecul lui Dan Barna la alegeri: „Nu poţi să te baţi pentru locul 2 dacă vrei să câştigi prezidenţialele”

Cosette Chichirău consideră că Dan Barna a pierdut alegerile pentru că nu a dorit ca USR să intre la guvernare. 

„Suntem dezamăgiți. Însă vin alegerile locale și acolo trebuie să ne concentrăm. E un scor mic. O analiză trebuie făcută. O discuție cu PNL la nivel național trebuie făcută când mai repede deși Dan Barna a spus acum o săptămână că o astfel de discuție este exclusă.

Au fost erori strategice! O eroare a fost faptul că nu a avut ceva de spus despre Klaus Iohannis. A costat destul de mult. Nu poți să te bați pentru locul doi dacă vrei să câștigi cursa prezidențială.

Și organizarea alegerilor interne în USR a fost o greșeală. Asta ne-a constat și la coeziunea internă. Nu a dat bine nici la public”, a declarat Cosette Chichirău, citată de realitatea.net.

Rezultate alegeri prezidentiale 2019 în Bucureşti. BEC: Iohannis, câştigător în Capitală. Dăncilă, peste Barna doar în Sectorul 5

În schimb, europarlamentarul Clotilde Armand le cere colegilor să treacă peste eşecul de la alegerile prezidenţiale și să se apuce de treabă pentru algerile locale şi parlamentare de anul viitor.

„Acum, terminăm și noi cu smiorcăiala post alegeri și ne apucăm serios de treabă? Ok, facem analize, vedem unde am greșit și reparăm împreună ce nu a funcționat. Nu uitați că PSD se regrupează mai repede decât v-ați fi imaginat iar zonele conduse de baronii acestui partid mențin românii în sărăcie și corupție.”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Un apel la cald a făcut şi deputatul Stelian Ion. Acesta consideră că este neoie de o analiză serioasă după eşec pentru a vedea unde s-a greşit în abordarea acestor alegeri.

„Evident că suntem dezamăgiţi de acest rezultat. Cine îşi freacă palmele acum de bucurie că va fi o luptă internă crâncenă şi că ne vom sfâşia între noi în USR cred că se înşală amarnic. Vom face acea analiză foarte necesară, să vedem cum am ajuns în această situaţie. Faptul că PSD şi Viorica Dăncilă atât de bun, din punctul mei de vedere neaşteptat de bun, trebuie să ne arate că PSD se reface foarte rapid şi nu este atât de vulnerabil precum îl vedeam”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, la România TV.