CTP, explicaţii despre scandalul nepurtării măştilor. „Dorinţa de paranghelie, luări în braţe şi pupături nu dau semne să înceteze”

Cristian Tudor Popescu a explicat de ce foarte mulţi români refuză să poarte mască. Gazetarul este de părere că este vorba despre mult egoism şi individualism deoarece fiecare se gândeşte doar la el şi este total dezinteresat de ceilalţi.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 07:17
CTP, explicaţii despre scandalul nepurtării măştilor. „Dorinţa de paranghelie, luări în braţe şi pupături nu dau semne să înceteze”

„Dumitru Buzatu, despre purtarea măștii: „Nu cred că mă protejează”. Spune asta în condițiile creșterii dătătoare de fiori a numărului de contaminări, de internări la ATI și de morți pe zi.

Cum îi e felul, jupânul PSD Vaslui se gândește la propria-i protecție, nicio clipă la a celor din jur. Căci masca obișnuită mai degrabă te împiedică să-i infectezi pe alții. Dacă toți am purta măști și am respecta distanțarea fizică, asta ar ține loc de vaccin anticorona. Însă dacă unul singur nu poartă mască și se înghesuie într-un grup de purtători de măști, poate să-i îmbolnăvească pe mulți.

În afară de gândirea Buzatu, „ideologia” antimască mai exhibă două cugetări: „masca îmi face rău, mă sufocă” și „virusul e vlăguit sau nu există, masca e o botniță pusă mie de guvern”. Aceeași idee călăuzitoare: ceilalți nu mă interesează, important sunt eu.

La contactul dintre două societăți cu nivel diferit de civilizație, cea inferioară își însușește mai întâi nu ce e bun în societatea superioară. Ieșind din comunism, noi am luat de bun individualismul capitalist, indiferența față de soarta semenilor. Libertatea e înțeleasă ca libertatea de a nu-ți păsa de nimeni, inclusiv de tine.

Dorința de aglomerație, de paranghelie, de luări în brațe și pupături sau miserupismul, pur și simplu, s-au manifestat vârtos în ultimele luni. Și nu dau semne să înceteze. Puse sub acoperirea „căldurii” umane care ne-ar caracteriza. Aceasta este cauza principală a umplerii spitalelor cu bolnavi de covid, nu alegerile. Nu virusul, românii omoară alți români. Sub masca iubirii creștine, a nevoii de atingere și de libertate. Care nu e dată jos cu de-afurisenie de luptătorii antimască”, a scris Cristian Tudor Popescu, conform Republica.

Purtarea măştii în aer liber ar putea deveni obligatorie în toată ţara. Iohannis: „Dacă experţii recomandă asta, eu sunt de acord”