CTP îi cere socoteală lui Nicuşor Dan după şase luni de mandat: Nu avem niciun pas realizat spre cifrele promise

La şase luni de la preluarea mandatului de primar al Capitalei, jurnalistul Cristian Tudor Popescu îi cere socoteală lui Nicuşor Dan pentru că nu şi-a îndeplinit promisiunile făcute în campania electorală.

01 mai 2021, 09:32
CTP îi cere socoteală lui Nicuşor Dan după şase luni de mandat: Nu avem niciun pas realizat spre cifrele promise
CTP îi cere socoteală lui Nicuşor Dan după şase luni de mandat: Nu avem niciun pas realizat spre cifrele promise

CTP îi cere socoteală lui Nicuşor Dan după şase luni de mandat. Gazetarul Cristina Tudor Popescu spune că în cele şase luni de mandat, Nicușor Dan nu a reușit să îndeplinească nici măcar o promisiune din cele făcute în campania electorală.

CTP îi cere socoteală lui Nicuşor Dan după şase luni de mandat: „Există vreun pas după șase luni?”

Citeşte şi CTP, despre autosuspendările lui Chirica și Alexe din funcțiile de partid: „Aceștia doi sunt două ocne politice”

„Au trecut șase luni de când domnul Nicușor Dan este primar. În seara de după ce a câștigat alegerile domnul Nicușor Dan i-am pus niște întrebări legate de fluturașul pe care l-a răspândit în campanie, în legătură cu ce va face când va deveni primar: 1400 de euro salariu net pentru bucureșteni.

Vorbim de ce a scris și a susținut domnul Nicușor Dan în campania electorală. Dânsul a pus acolo, nu l-a obligat nimeni.

1400 de euro net pentru București. Întreb bucureștenii, simțiți că v-a crescut cu un eurocent salariul în aceste șase luni?

40% mai puțin timp petrecut în trafic. Simțiți, stimați bucureșteni, cum a scăzut timpul petrecut în trafic? Dar avem un 40%, a crescut adâncimea gropilor în asfalt și, probabil, s-au înmulțit.

O centură verde a capitalei, spații verzi mai multe și mai îngrijite. Așteptăm să se înverzească. Ar fi trebuit să apară un metru pătrat de spațiu verde în șase luni? Să vedem și noi că s-a făcut un spațiu verde care nu era.

Există vreun pas după șase luni? E de presupus că pentru a obține în patru ani lucrurile astea, la fiecare șase luni trebuie să ai o progresie, e greu de presupus că o să le faci pe toate în ultimele șase luni.

Nu avem niciun milimetru realizat în cifrele acestea, adică: mari parcări de tip park&ride în jurul capitalei; 130 de km de metrou de suprafață; 50 de km de linii de tramvai; noi grădinițe în București; școli cu program after-school, n-a făcut școli noi, în schimb a anunțat că în pandemie se vor face niște after-school-uri; 900 de tramvaie, autobuze și troleibuze noi; 2 miliarde de euro fonduri atrase pentru bucurești; 135 km de piste de biciclete; 2 ani de creștere a speranței de viață datorită reducerii poluării. Simțiți că veți trăi mai mult?”, a declarat CTP la Digi 24.

Citeşte şi CTP, despre campania de vaccinare: „Dacă iese Patriarhul şi spune asta, ar fi un ajutor extraordinar”

Cristian Tudor Popescu: Nicușor Dan a fost foarte tăcut în aceste șase luni

Mai mult, gazetarul îl acuză pe primarul Capitalei că a fost absent şi că nu a comunicat bucureştenilor nimic legat de activitatea sa.

„În general, domnul Nicușor Dan a fost foarte tăcut în aceste șase luni. Am auzit foarte puține lucruri de la dânsul. S-a tot vorbit de comunicare. Domnul Nicușor Dan comunică foarte bine în sensul că nu comunică deloc. Se pare că asta este metoda.

Dar, vedeți că atunci când apar ciocniri politice la care noi ne uităm buimaci, se aruncă cu vorbe din greu, artileria vorbelor funcționează. Am avut cu „zombie politic”, acum avem cu „mesia din debara”, zice domnul Ghinea despre fondatorul USR PLUS, din care face parte domnul Ghinea, adică domnul Nicușor Dan. „Mesia din debara” care scoate de acolo bule.

Aș vrea să lămuresc un lucru, oamenii nu înțeleg. Adică cum scoate bule? Scoate ca peștele pe gură? Ce vrea să zică? Este vorba de acte oficiale care se sigilau în evul mediu cu o pecete, deobicei de aur, sau de ceară specială și care se numeau bule. Le dădeau împărații sau Papa, de unde expresia „bulă papală”, adică domnul stă în debara și de acolo aruncă în noi cu bule, fără să se arate populației. Asta este, văd, această strategie a domnului Nicușor Dan”, a mai precizat CTP la Digi24.

 


loading...
Partenerii noștri