CTP îl desființează pe Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep: „A lăsat-o să fie lovită cu pietre, scuipată, batjocorită. E un nemernic. Nu o ajută la TAS nici cât negru sub unghie”

A trecut mai bine de un an de când Simona Halep a fost suspendată din tenis și abia acum ultimul antrenor al sportivei, francezul Patrick Mouratoglou, și-a recunoscut vina.

05 nov. 2023, 19:03
CTP îl desființează pe Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep: „A lăsat-o să fie lovită cu pietre, scuipată, batjocorită. E un nemernic. Nu o ajută la TAS nici cât negru sub unghie”

Antrenorul a postat un clip video în care a spus că Simona Halep este doar o victimă. Declarațiile lui Patrick Mouratoglou l-au înfuriat foarte tare pe Cristian Tudor Popescu (CTP).

Citește și Gigi Becali îl contrează dur pe Viorel Păunescu. „E batrân, nu mai știe nici el ce zice. A luat 9.300.000 de dolari de la mine”

„Am stat pe gânduri ore în șir înainte să scriu aceste rânduri. Dacă totuși o fac, e pentru Simona, nu pentru mine. Eu nu mai vreau nimic. Mai întâi, reproduc articolul pe care l-am publicat în GSP, în 13 septembrie, după anunțarea sentinței de 4 ani.

Chiar mai rău decât condamnarea în sine, rana gravă în imagine pentru Simona Halep este făcută și foarte greu, dacă nu imposibil, de reparat. Nu cred, în continuare nu cred, că Simona și-a introdus în organism acea substanță în mod conștient, pentru a-și îmbunătăți performanța sportivă. Dar, de asemenea, nu cred că tot ce a făcut ea în ultimii aproape 2 ani e bine. Sunt niște lucruri care trebuie spuse.

1. Nu pot fi de acord cu modul în care i-a concediat, peste noapte (cum îi e obiceiul), pe antrenorii ei, Adrian Marcu și Daniel Dobre.

2. A fost necugetat gestul de a-și înlocui toată echipa cu una străină, pe care n-o cunoscuse până ieri, punându-și soarta în mâinile ei.

3. Roxadustatul, medicament rar, periculos, cu trasee speciale, nu putea să ajungă în Simona din întâmplare. Teoria avocaților ei, cu suplimentul alimentar comercial comun contaminat cu așa ceva, este, în primul rând, înainte de considerente chimice sau biologice, țipător de ilogică. Am demonstrat asta pe larg, nu o dată, nu mai repet.

4. Pe cale de consecință, plauzibilă este ipoteza că cineva i-a dat această substanță Simonei, fără ca ea să aibă habar ce ia. Or, niciun demers al Simonei și avocaților nu s-a îndreptat asupra staff-ului condus de Mouratoglou. Să nu uităm ce-a spus la cald, când a izbucnit scandalul: Mă simt trădată.

5. Acum, după sentință, ar fi trebuit ca Simona să iasă public în conferință de presă, însoțită de un avocat, un expert, și să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. Nu să dea un comunicat pe net.

Căci, meciul ei cel mai greu nu mai e unul pentru titluri în tenis. Acum, trebuie să lupte pentru a-și apăra titlul de om cinstit”.

Și iată că, după un an, țiparul sau țeparul lucios Mouratoglou iese la drumul mare ca să ne spună că el i-a dat suplimentul contaminat Simonei. Un an de zile, a țipat cu dicție și distincție cum o respectă pe Simona și cum e ea acuzată pe nedrept, fără să spună un cuvințel despre el însuși.

A lăsat-o să fie lovită cu pietre, scuipată, batjocorită, să ceară cu răutate Serena Williams și Jelena Jankovic titlurile Simonei de la Wimbledon și Indian Wells, unele jucătoare solicitând să i se retragă toate titlurile. Cum, pe de altă parte, altă specie de imbecili, românoșii, o apără că e asuprită pentru că e româncă, dacă era americancă, canci. Cum parasca și vascrișii tăi puteai să dormi noaptea, când vedeai ce i se întâmplă fetei care a comis marea greșeală de a avea încredere în tine?

Din ce-a spus acum Mouratoglou nu rezultă decât că el e un nemernic, pe Simona nu o ajută la TAS nici cât negru sub unghie. Responsabilitatea e a sportivului, el își alege staff-ul, n-are decât să se socotească cu el. În plus, e foarte probabil ca franțuzul să mintă vorbind, așa cum a mințit prin tăcere. Suplimentul cu colagen nu a apărut în primele declarații făcute Tribunalului de la Londra de către Simona după acuzația de doping. Evident, deoarece Mouratoglou nu i-a spus nimic. Abia apoi s-a apucat să inventeze băsneala cu suplimentul, a cărui contaminare nu a fost nicicum demonstrată pe deplin.

Firma canadiană producătoare are tot dreptul să considere că e luată drept țap ispășitor. Concentrația mult prea mare pentru un supliment induce ideea că Roxadustatul i-a fost dat pur și simplu, fără ca ea să aibă habar. Și dacă Simona câștiga US Open, să vină apoi doctorul Minune să ne spună ce mare antrenor e el.

Rămân la părerea că și în cazul, puțin probabil, în care pedeapsa îi va fi redusă la 2 ani, întoarcerea Simonei Halep în tenisul de vârf e foarte grea, dacă nu imposibilă. Dar ce a glăsuit Martalogu ăsta sper să șteargă măcar un colț din steaua neagră înfiptă în pieptul Simonei”, a scris CTP pe pagina sa de Facebook.

Citește și Anunțul pe care Simona Halep îl aștepta cu nerăbdare. Mai există speranță în scandalul de dopaj în care e implicată?