CTP, jigniri în rafală la adresa lui Serghei Lavrov, după ce acesta a făcut o afirmaţie care a scandalizat Israelul: „Domnul ‘Javrov’ nu şi-a prezentat scuzele, a trebuit s-o facă Putin în locul lui”

Cristian Tudor Popescu s-a arătat contrariat de faptul că ministrul rus de Externe nu şi-a prezentat scuze israelienilor după ce a afirmat că Volodimir Zelenski, care este evreu, se comportă ca un nazist şi că Hitler avea sânge evreiesc. Afirmaţia a stârnit indignarea Israelului, iar preşedintele Putin s-a văzut nevoit să-şi prezinte scuzele premierului israelian Naftali Bennett.

08 mai 2022, 12:41
CTP, jigniri în rafală la adresa lui Serghei Lavrov, după ce acesta a făcut o afirmaţie care a scandalizat Israelul: „Domnul ‘Javrov’ nu şi-a prezentat scuzele, a trebuit s-o facă Putin în locul lui”

Cristian Tudor Popescu este de părere că tipul de propagandă practicat de Rusia este unul cu totul nou, nemaiîntâlnit până acum. Şi asta pentru că „orice minimă logică” este lăsată la o parte.

CTP, atac dur la ministrul Serghei JAVROV

În acest context, jurnalistul a comentat afirmaţia făcută de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe care, în mod sarcastic, îl numeşte JAVROV, referitoare la faptul că Hitler ar fi fost evreu.

Cel mai dezamăgitor mi se pare răspunsul premierului israelian Naftali Bennett, care declară acum că a discutat cu Putin și că Putin și-a cerut scuze pentru ce a spus  Lavrov. Reamintesc, Lavrov a spus că nu e o problemă că președintele Ucrainei este evreu, poate să fie și nazist, pentru că, la urma urmei, Hitler avea sânge evreiesc și cei mai mari antisemiți au fost evrei.

Ce rezultă pe cale de consecință este că evreii sunt omorâți de evrei, au fost omorâți de evrei în Holocaust și că ucrainenii sunt omorâți de ucraineni, nu de ruși! Asta vrea să spună domnul acesta, domnul Lavrov. Ce spune Naftali Bennett? Spune: Putin a cerut scuze pentru ce a spus Lavrov. După care Kremlinul dă comunicat unde nu pomenește absolut nimic, de nicio scuză în legătură cu ce a spus Lavrov!” – a explicat CTP la Digi24.

Citeste si Serghei Lavrov susține că Rusia e discriminată: „Occidentul mușamalizează nazismul în Europa”. Ce angajament și-a luat omul de încredere al lui Vladimir Putin

Gazetarul opinează că afirmaţiile lui Lavrov sunt o jignire nu doar la adresa premierului Bennett, ci a întregului popor evreu

Ce a spus Lavrov este o jignire înspăimântătoare adresată poporului evreu, nu doar lui Bennett, care vorbește la telefon cu Putin. Nu! E adresată poporului evreu din întreaga lume și este adresată tuturor oamenilor de bun-simț și de bună conștiință din întreaga lume, indiferent că sunt evrei sau nu. Mie mi s-a suit sângele la cap când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta, despre care vorbesc unii și alții pe la televiziune, invitați să ne spună cât de distins diplomat este domnul Javrov! Deci, acest individ a spus și a transmis acest mesaj, nu și-a prezentat scuzele. Nu! Vine Putin și-i spune la ureche, la telefon, lui Naftali Bennett!” – a adăugat Cristian Tudor Popescu.

CTP, consternat de modul inedit şi periculos în care Kremlinul face propagandă

CTP crede, totodată, că ruşii sunt capabili să găsească dovezi potrivit cărora toate popoarele lumii ar fi naziste, şi dă exemplul românilor.

În clipa în care le intră în vizor o țară, dintr-un motiv sau altul, acolo ei vor găsi cu siguranță niște naziști. Și România, dacă va fi cazul, dacă au pata pusă la un moment dat pe noi, vor găsi naziști și vor găsi niște asupriți ruși sau în legătură cu rușii, ceva, în țara respectivă. Nu știu, la noi ar putea să găsească asuprite cuvintele de origine slavă, de pildă.

Să spună că de fapt, limba română este o limbă slavă, poporul român este un popor slav și nu sunt lăsați oamenii să vorbească un fel de rusă p-aici, prin România, de către naziștii care se află la putere. Între altele, președintele României este neamț, prin urmare nazist! Ca și Volodimir Zelenski, care este evreu, prin urmare, nazist!

Ei pot să spună acum orice despre orice. Acest tip de propagandă eu nu l-am mai întâlnit, adică au lăsat la o parte orice fel de calcul, orice fel de o minimă logică, o însăilare, măcar să bage acolo un sfert de adevăr, o zecime. Nu! La nivelul ăsta livrează”, a mai spus gazetarul.

Citeste si CTP: Pot să îl opereze pe Putin şi de metastaze din cap până în picioare, va rămâne viu şi susţinut de 80% din poporul rus