Serghei Lavrov susține că Rusia e discriminată: „Occidentul mușamalizează nazismul în Europa”. Ce angajament și-a luat omul de încredere al lui Vladimir Putin

Rusia ripostează, din nou. Serghei Lavrov, vârful de lance al relațiilor externe, om de încredere al lui Vladimir Putin, a vorbit despre nazism.

06 mai 2022, 15:51
Serghei Lavrov susține că Rusia e discriminată: „Occidentul mușamalizează nazismul în Europa”. Ce angajament și-a luat omul de încredere al lui Vladimir Putin

Serghei Lavrov a făcut noi declarații în stilul caracteristic. Ministrul de Externe de la Moscova susține că Occidentul, în frunte cu SUA, „susține nazismul” prin implicarea în războiul din Ucraina.

Occidentul „încearcă să muşamalizeze nazismul și să încurajeze manifestările naziste în Europa. Încearcă nu doar să portretizeze învingătorii nazismului în criminali, ci chiar să prezinte Rusia ca fiind principalul vinovat de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Asta se întâmplă în țările baltice și în Ucraina”, a declarat Serghei Lavrov, la o ceremonie de depunere de flori în memoria diplomaţilor ruşi ucişi în al Doilea Război Mondial.

Oficialul de la Moscova s-a referit la modul în care Administrația Volodimir Zelenski desfășoară procesul de „derusificare”, ce implică, printre altele, eliminarea posibilității etnicilor ruși din Ucraina să învețe în limba maternă. Potrivit lui Lavrov, cele mai multe abuzuri sunt comise în regiunile Donețk și Lugansk, din Donbas, unde gruparea paramilitară „Batalionul Azov” opune rezistență armatei lui Vladimir Putin.

 

Serghei Lavrov, noi acuzații grave: „E o formă de discriminare dusă la absurd”

 

Mai mult, ministrul de Externe i-a acuzat pe occidentali că desfășoară intens o propagandă agresivă anti-Rusia, „nejustificată”. În plus, Lavrov și-a luat angajamentul că armata dirijată de la Kremlin nu va face niciun pas înapoi.

„E vorba despre orice rus ajuns într-o ţară europeană. E o formă de discriminare adusă la absurd. Se insuflă ură pentru tot ce are legătură cu Rusia.

Nicio pedeapsă, nicio sancţiune nu pot distruge voinţa poporului nostru, a conducerii noastre hotărâte să apere adevărul istoric şi interesele legitime ale Rusiei şi să oprească ameninţările directe la adresa securităţii, culturii şi istoriei noastre”, a mai transmis Lavrov, potrivit agenției de știri TASS.

Omul de încredere al lui Vladimir Putin susține că Federația Rusă acționează în conformitate cu Carta Națiunilor Unite, deși țara sa este aspru sancționată de Occident.

„Cei care nu acceptă egalitatea şi vor să dicteze lumii încearcă să rescrie” ideea de justiţie şi egalitate a tuturor ţărilor, consacrate ambele în Carta ONU, a mai transmis Lavrov.

 

Cum răspunde Guvernul României în urma amenințărilor lui Serghei Lavrov

 

În ultimele săptămâni, Serghei Lavrov a avertizat în repetate rânduri că tensiunile dintre SUA, aliații europeni și Rusia ar putea escalada, iar războiul nuclear nu este un scenariu imposibil.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, crede că amenințările de la Moscova nu trebuie luate în serior de cetățenii români.

„Nu există niciun fel de informații în acest moment care să indice că există intenția de a folosi Rusia în perioada imediat următoare astfel de arme (n.r. – bombe nucleare). Reamintesc faptul că la Summitul NATO care s-a desfășurat la Bruxelles pe 24 martie, în declarația finală a acestui summit, liderii aliați au avertizat Rusia cu privire la inadmisibilitatea utilizării unor arme de distrugere în masă”, a declarat oficialul pentru TVR.