CTP: Nu am putea să impunem BOR legea robotică a lui Isaac Asimov?

Cristian Tudor Popescu (CTP) a declarat, vineri seară, la Digi24, că prima lege a roboților, enunțată de scriitorul Isaac Asimov, ar trebui să fie impusă și preoților ortodocși.

20 nov. 2020, 23:54
CTP: Nu am putea să impunem BOR legea robotică a lui Isaac Asimov?

CTP intră din nou în coliziune cu Biserica. „Eu am acest pârdalnic obicei, întreb unde scrie. Unde scrie în credința ortodoxă că principala datorie a unui credincios, și cu atât mai mult a unui ierarh, prelat, preot, este să apare viața omului? Unde scrie asta? În prima lege din cele trei enunțate de Isaac Asimov, un robot nu trebuie să pună în primejdie viața unui om și nici prin neintervenție să permită să se întâmple acest lucru. Nu am putea să impunem legea asta robotică a lui Asimov clerului ortodox din România?”, a declarat Cristian Tudor Popescu (CTP) la Digi24.

Cele 3 legi ale roboților, enunțate de Isaac Asimov, scriitor de literatură SF, sunt:

Legea 1. Un robot nu are voie să pricinuiască vreun rău unei ființe umane, sau, prin neintervenție, să permită ca unei ființe omenești să i se facă un rău.

Legea 2. Un robot trebuie să se supună ordinelor date de către o ființă umană, atât timp cât ele nu intră în contradicție cu Legea 1.

Legea 3. Un robot trebuie să-și protejeze propria existență, atât timp cât acest lucru nu intră în contradicție cu Legea 1 sau Legea 2.
CTP

CTP, despre antivacciniști: Acești viruși bipezi periculoși dezinformează agresiv. E de discutat dacă afectează siguranța națională

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că se va vaccina împotriva COVID-19, deoarece toate vaccinurile care vor ajunge pe piață vor fi certificate de organismele medicale europene. El îi critică pe cei care fac campanie împotriva vaccinului, spunând că ar fi de discutat dacă aceste campanii agresive afectează siguranța națională. Gazetarul dă exemplul medicului Monica Pop, care a susținut, fără dovezi, că există riscul ca noul vaccin să provoace leucemie, deși ea este oftalmolog și nu este specialistă în domeniu.

CTP îi adresează „altă întrebare” lui Iohannis: „Dacă era primar la Sibiu, cum se scotea la vopsea?”

CTP: Există o serie de cetățeni care nu au de gând să se vaccineze, în cazul în care – și e destul de limpede că vom avea acest vaccin. Dar nu numai asta – că dacă ar fi numai asta, tot ar fi bine – dar care fac și o propagandă sălbatică împotriva acestui vaccin printre ceilalți cetățeni, fac o propagandă feroce printre cetățenii care, unii dintre ei, au o atitudine pe care eu o înțeleg, nu e de condamnat. Spun: domnule, vreau să mă lămuresc, să vedem datele, să întreb, vedem cum funcționează, ce spun specialiștii.

Mai spun ceva acești cetățeni: aștept să văd ce se întâmplă cu ceilalți, cu cei care se vaccinează, dacă mor, atunci nu mă mai vaccinez. Cu asta nu pot fi de acord. În primul rând, pentru că eu, de pildă, mă voi vaccina. În ce condiții? În condițiile în care acest vaccin are aprobările tuturor organismelor europene specializate. Deci, nefiind vorba de un vaccin Noviciok sau, mă rog, Sputnik, fiind vorba de un vaccin testat și răstestat de către organismele medicale europene și mondiale, practic asta rezolvă problema pe care și-o pun cei care așteaptă să vadă ce se întâmplă cu ceilalți. Nu e nevoie, pentru că sunt mii și mii de oameni testați înainte ca acest vaccin să fie livrat pe scară largă în întreaga Europă. Această testare se face înainte, nu trebuie să se facă pe cetățenii români și să ne lămurim noi ceilalți, care stăm în expectativă, dacă mor sau nu.

CTP: Căpetenia BOR arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum mii de ani, la cultul egiptean!

Însă sunt acești viruși bipezi foarte periculoși care dezinformează agresiv, ba chiar creează panică la nivel național. După părerea mea, este de discutat în ce măsură astfel de afirmații afectează siguranța națională. De pildă, avem o declarație a unei doamne doctor, medic oftalmolog, doamna Monica Pop. Ce spune, la televizor, în văzul țării: „Vă mai spun încă o dată: peste 3 ani, face leucemie unul care face vaccinul și fac toți. Faceți copilului dvs vaccinul ăsta? Pericolul e foarte mare. Nimeni nu poate niciodată să spună că acest vaccin este sigur. Poate peste 10 ani. Bine, hai, 5 ani”.

Dânsa vorbește despre leucemie, virus și vaccin și mai înainte vorbește despre inducție genetică: „vaccinul produce inducție genetică”. Nu ne spune ce înțelege dânsa prin inducție genetică. Vorbește despre domenii ale științei medicale, genetică, oncologie, hematologie, virusologie epidemiologie. Toți medicii profesioniști din aceste domenii sunt făcuți afiș. Această doamnă oftalmolog își bate joc de colegii ei de breaslă din toate aceste domenii. Va să zică acest vaccin se cercetează de câteva luni și doamna oftalmolog știe ea că face leucemie vaccinul, că face inducție genetică. Probabil are un laborator acolo unde lucrează, la oftalmologie, are un laborator mai performant decât tot ce au AstraZeneca, Pfizer, Moderna, are acasă, cred, că la spital nu poate să aibă, acolo tratează probleme de ochi. A făcut cercetări dânsa și a adus aceste previziuni în domenii fundamentale ale medicinei în care colegii ei sunt niște imbecili neputincioși. Ne spune doamna oftalmolog.

Vorbește ca o precupeață la piață. 10 ani, hai 5 de la mine. Discută această doamnă medic exact ca o precupeață la tarabă. Și se numește medic, om de știință – ar trebui să fie.

 


loading...
Partenerii noștri