CTP: Nu ne aşteaptă nimic bun. Coabitarea nu e posibilă pentru că urmează alegerile din noiembrie

Publicat: Marţi, 21 August 2012 13:13 // Actualizat: Marţi, 21 August 2012 21:03 // Sursa: RTV.net

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat marţi, la România TV, că se aştepta la decizia CCR privind invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, dar a arătat că în continuare "va rămâne aceeaşi înverşunare politică" şi că "nu este posibilă coabitarea pentru că urmează alegerile din noiembrie".

"În mare măsură da, m-am aşteptat. Ceea ce rămâne ca o pagubă majoră produsă României este perioada de 20-21 de zile în care Curtea nu s-a pronunţat. Acum a judecat potrivit literei legii şi nu potrivit spiritului legii. În litera legii se putea pronunţa această hotărâre încă de atunci, imediat după consemnarea rezultatului referendumului. Curtea Constituţională este un organism intens politizat, mai politizat ca un Consiliul Judeţean. A fost o bătălie politică, om la om. Raţiunea a fost lăsată de-o parte, gândirea noţiunii de referendum. Formal, literal, Curtea are îndreptăţirea să dea această hotărâre. Ea va fi respectată, sper, de către toată lumea, în primul rând de Parlament", a spus CTP, la România TV.

De asemenea, jurnalistul a arătat că ar fi bine ca Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni. "Dacă Parlamentul va încerca să blocheze venirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, folosind acea prevedere într-o lege a Curţii, cred că ne aşteaptă o perioadă şi mai rea decât aceasta. Să vedem cum se poate coabita. De ambele părţi va rămâne aceeaşi înverşunare politică, nu ne aşteaptă nimic bun. Nu este posibilă coabitarea pentru că urmează alegerile din noiembrie. Sunt posibile o serie de combinaţii, efectele le vom simţi cu toţii", a declarat jurnalistul.

În plus, Cristian Tudor Popescu a spus că "prin întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, PDL-ul poate considera că are şanse. Mai departe se pot face o serie de speculaţii: dacă pleacă Crin Antonescu, pleacă din Partidul Naţional Liberal şi atunci acolo sunt curente care pot să orienteze partidul spre o nouă înţelegere cu PDL şi să izoleze PSD-ul. Sunt posibile o serie de combinaţii şi lupta politică va continua cu şi mai mare înverşunare. Efectele le vom resimţi cu toţii", a completat jurnalistul.

CCR a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, iar Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore.

 
loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 aug 23:52
Răspunde | Votează email 1 email
Alex
Basescu a ajuns la putere aratand cu degetul, niciodata nu a fost capabil sa cladeasca, despre ce coabitare vorbiti, este un personaj tragicomic. Pentru el acest mod de viata este pura terapie pentru noi ce? Dispret. Avem un presedinte ales de 5,4 si demis de 7,4 milioane, legal , dar nelegitim
21 aug 15:00
Răspunde | Votează email -1 email
alk
E doar gunoi :)
21 aug 14:29
Răspunde | Votează email 0 email
ama
nu pot sa spun decat ca din 1989 tara asta a fost la mana tuturor (pe multi din parlament i-i cunosc ca sunt din judetul baronului), ce ne astepta nu este bine , in curand FMI o sa-i oblige sa vanda tot si unde este cresterea PID -ului daca nu mai avem nimic al nostru , toata clasa politica actuala sa plece m-am saturat de ei ,
21 aug 13:36
Răspunde | Votează email 1 email
Marian
CTP-ule esti un GUNOI basist! Te urasc!
21 aug 13:30
...CCR. Oamenii au izbucnit în plâns când au auzit verdictul Curţii VIDEO CTP: Nu ne aşteaptă nimic bun. Coabitarea nu e posibilă pentru că urmează alegerile din noiembrie...
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H