CTP o ceartă pe Simona Halep și îl arată cu degetul pe Țiriac: ”Probabil el a sfătuit-o. Eu am zis de acum un an, era firesc. Acum e tardiv și chiar ridicol”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a fost dintotdeauna unul dintre fanii și, mai apoi, unul dintre cei mai vocali apărători ai Simonei Halep, dar ultimele acțiuni ale jucătoarei nu au fost pe placul jurnalistului, care nu s-a ferit să o critice.

17 feb. 2024, 08:53
CTP o ceartă pe Simona Halep și îl arată cu degetul pe Țiriac: ”Probabil el a sfătuit-o. Eu am zis de acum un an, era firesc. Acum e tardiv și chiar ridicol”

Mai mult, CTP spune chiar că suferința prin care trece acum Simona Halep, încercând să-și dovedească nevinovăția în procesul pentru dopaj, este meritată, având în vedere modul în care și-a concediat fosta echipă și a trecut sub oblăduirea lui Mouratoglou.

„Simona Halep nu are cum să aibă câștig de cauză la TAS. Sportivul este răspunzător. Așa este regulamentul, cu toate că, așa cum am susținut și voi susține până la sfârșit, Simona nu a luat conștientă această substanță interzisă. I-a introdus-o domnul Mouratoglou cu echipa lui, fără ca ea să fie avertizată măcar în legătură cu asta.

Vina aparține acestui staff, dar Simona suferă pe drept ce i se întâmplă. Merită ce i se întâmplă pentru faptul că și-a concediat staff-ul pe care îl avea prin SMS și s-a dat pe mâna acestui ins și a echipei lui fără niciun fel de rezervă. Cu tot, arme și bagaje, practic a fost la cheremul lui Mouratoglou. După care, l-a acoperit pe Mouratoglou atâta vreme.

După un an de zile s-a trezit individul ăsta să spună că el este cel care i-a prescris suplimentul și că el este răspunzător pentru asta. Un an de zile în care Simona a fost chinuită în toate felurile.

Pentru atitudinea pe care a avut-o Simona de la început, iar apoi pentru că l-a protejat pe Mouratoglou, merită ce i se întâmplă”, a declarat CTP, pentru Sport.ro.

CTP, despre procesul intentat de Halep companiei Quantum Nutrition: ”Faptul că vine acum cu această decizie este ușor tardiv și chiar ridicol”

„După părerea mea, nu va avea niciun succes. Este un soi de răspuns nervos al Simonei ca să acționeze, să reacționeze într-un fel după judecata de la TAS. Probabil simte că decizia nu îi va fi favorabilă finalmente și atunci a ales această mișcare de retorsiune cerând cele 10 milioane de dolari.

Bineînțeles că va fi un proces cât se poate de lung, ea va cheltui bani cu avocați și așa mai departe, dar după părerea mea cu șanse reduse de reușită. De unde să știu eu dacă suma e corectă? Sună rotund 10 milioane de dolari.

Probabil Ion Țiriac i-a dat acest sfat. Putea să ceară și 100 de milioane de dolari. N-are absolut nicio relevanță. După părerea mea, face chiar rău (n.r – că dă în judecată compania canadiană).

De ce îi dă acum în judecată? Eu, acum un an, când am auzit de povestea asta, am spus așa: ”Nu se poate ca Roxadustatul, care e un medicament rar, cu interdicții, care se găsește greu în spitale, cu atâtea efecte adversare, să se găsească într-un supliment alimentar. Nu se poate așa ceva, că nu e zahăr pudră sau țelină”.

Acum un an, spuneam că, dacă este așa, atunci prima mișcare a Simonei Halep este să dea în judecată firma producătoare și să le ceară multe milioane de dolari, or, ea n-a făcut acest lucru un an de zile. Așa ar fi fost firesc. Ea nici n-a pomenit inițial de acest supliment la TAS. Apoi, când lucrurile s-au complicat, a vorbit despre el. Faptul că vine acum cu această decizie este ușor tardiv și chiar ridicol”, a adăugat CTP.

Citește și: Gigi Becali, mesaj acid pentru Dan Șucu: „Dacă îi dau la căpățână, îl dezmeticesc! Să se bată până le-o ieși sângele”