CTP: „Poate o să câştige PNL alegerile, dar îi va fi greu să guverneze. CCR va lucra în favoarea PSD”

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre conflictul dintre Ludovic Orban şi preşedintele Curţii Constituţionale. Jurnalistul susţine că în cazul în care PNL va câştiga alegerile parlamentare, va avea probleme cu guvernarea,  pentru că "această Curte Constituțională va lucra în continuareîn favoarea PSD”.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 19:40
CTP: „Poate o să câştige PNL alegerile, dar îi va fi greu să guverneze. CCR va lucra în favoarea PSD”

„Aici are dreptate Orban! Asta nu înseamnă că îmi este simpatic Orban în vreun fel. Dar, are dreptate spunând că nu pot să stabilească parlamentarii data alegerilor parlamentare, pentru că ei sunt implicați, au interes direct în asta. Ăsta este un argument foarte logic și foarte puternic” , susţine Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: CTP, despre cine e vinovat de RECORDUL de infectări cu COVID-19. „Cauza principală e ignoranţa. Oamenii care nu vor să ştie, criminali”

„Și, de fapt, este aceeași poveste repetată cu imunitatea parlamentară – unde hotărăsc parlamentarii dacă unul dintre ei va merge pe calea justiției, sau nu. Așa și aici! Hotărâm noi cât mai stăm în funcții. Cum să faci asta? Nu este în regulă! Trebuie ca altă instituție să hotărască data când au loc alegerile, și acea instituție, firește, nu poate să facă lucrul ăsta de capul ei, ci pe baza unor legi, a unor reglementări, ceea ce în cazul de față Guvernul a făcut – 6 decembrie este data alegerilor parlamentare. În jurul acestei date s-au întâmplat lucrurile de 30 de ani încoace” , a declarat CTP.

Gazetarul susţine că în cazul în care PNL va câştiga alegerile, Curtea Constituţională va lucra în continuare în favoarea PSD.

„Deci, poate că o să câștige alegerile PNL-ul acum și o să facă alianță cu USR, cu PMP… Da, dar această Curte Constituțională va lucra în continuare – indiferent de rezultatul alegerilor, va lucra în favoarea PSD. Asta va face! Și atunci cred că în continuare îi va fi greu să guverneze următorului guvern, sau aceluiași, nu știu, care va veni”


loading...
Partenerii noștri