CTP: Ponta trebuie să demisioneze dacă se dovedeşte că a plagiat. Băsescu i-a făcut-o

Publicat: Marţi, 19 Iunie 2012 20:12 // Actualizat: Marţi, 19 Iunie 2012 20:12 // Sursa: RTV.net

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marţi, la România TV, că, dacă se va dovedi vinovat de plagiat, Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia din funcţia de premier. CTP a mai spus acuzaţiile de plagiat aduse lui Ponta sunt "o lucrătură pe faţă" a preşedintelui Traian Băsescu, dar acest lucru nu-l scuză sub nicio formă pe premier, în caz că se dovedeşte furtul intelectual.

Foto: evz.ro

Critian Tudor Popescu a precizat că, într-o lucrare de doctorat, citarea trebuie făcută prin notă de subsol pe fiecare pagină sau la sfârşit de capitol, cu citarea autorului, ediţia, anul, autorul, volumul şi pagina din care s-a luat citatul.

"Aici, lucrurile sunt extrem de precise. Nu spui la sfârşitul lucrării, înşiri o listă acolo Ionel, Gigel, Săndel, că m-am inspirat din ei, cum spune dl. Ponta. Păi nu s-a inspirat  pentru că, aşa cum am văzut pe net, am văzut nişte fragmente comparative... Spun asta sub rezerva faptului că eu, personal, nu am văzut lucrarea tipărită să pot compara cu celelalte lucrări tipărite incriminate ca să am dovada finală. Văd ce s-a dat pe net. Şi ce s-a dat pe net înseamnă definiţia plagiatului, cuvânt cu cuvânt. Dl. Ponta a recunoscut dânsul vreo 40 de pagini din lucrare. E mult să apari într-o lucrare de doctorat copiat cuvânt cu cuvânt din alte lucrări, fragmente întregi cuvânt cu cuvât", a spus CTP.

Pe de altă parte, jurnalistul a calificat drept grave declaraţiile lui Victor Ponta că nu ţine la titlul de doctor.

"Asta este ceva... Păi cum să nu ţii la titlu de doctor? Acest doctorat presupune o muncă imensă de ani de zile, stat în bibliotecă, studiat arhive, îţi pui mintea la contribuţie să faci ceva original, ceva valoros. E munca ta. (...) Cum să spui că nu ţii la lucrarea de doctorat. Îi jigneşti pe doctorii cinstiţi din această ţară", a precizat Cristian Tudor Popescu.

Totodată, CTP a criticat afirmaţiile premierului potrivit cărora, dacă se dovedeşte că a greşit, renunţă la titlu.

"Domnul Ponta nu are dreptul să spună că dacă se dovedeşte că a greşit, atunci renunţă la titlul de doctor. Nu, nu este vorba de asta. Este vorba că, dacă se dovedeşte că acesta este un furt intelectual, atunci trebuie să sufere consecinţe toţi cei care i-au aprobat această lucrare, începând cu îndrumătorul de lucrare şi, de asemenea, dl. Ponta trebuie să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru. Pentru că o persoană acuzată de furt intelectual nu poate să funcţioneze... Ce credit moral mai are o asemenea persoană în funcţia de premier?", a arătat CTP.

În ceea ce priveşte rolul lui Băsescu în apariţia acuzaţiilor de plagiat, jurnalistul a arătat că este clar vorba de "o lucrătură" a şefului statului.

"Traian Băsescu nu se află în spatele acestei afaceri de plagiat, Traian Băsescu se află în faţa ei. Atitudinea domnului Băsescu nu este de spate.  Dânsul a ţinut cu câteva zile în urmă să se ştie că el i-o va trage domnului Ponta. A ţinut să ne facă cunoscut, a şi insistat ca nu cumva unii dintre noi să fie mai înceţi la minţi şi să nu reţină. Doctor, doctor, doctor şi a încheiat cu dottore, de vreo 7 ori. Este ca filajul ostentativ de la Securitate. (..).  Băsescu a dorit să ştie foarte clar că el o s-o i-o facă. (...) Este o lucrătură pe faţă a dl Băsescu, nici măcar sub acoperire. Dar asta nu îl scuză sub nici o formă pe Victor Ponta, atît prin atitudinea pe care a avut-o foarte diferită dimineaţă faţă de cea de aseară. Aseară bagateliza totul, era deosebit de zâmbitor, în vreme ce azi dimineaţă a început să vorbească de faptul că nu ţine la titlul de doctor şi e gata să renunţe la el. Nu e deloc în regulă cu dl Ponta, nici cu doctoratul, nici cu atidutinea pe care o are", a conchsi CTP.

loading...
10 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iun 19:24
Răspunde | Votează email 0 email
adi
Cum poate cineva sa spuna ca are admratie pt cineva care nu are carte cata vacanta are Ponta .Cei ce au facut a facultate , stiu ca pt diploama de facultate trebuie sa studiezi cam tot ce au scris altii despre acel subiect . Mizeria asta securista (din anii 50) numai tampitii sau membrii PDL o mai cred . Nimeni nu-l intreaba pe fostul Ministru al Invatamantului , actual consilier prezidential , Funebriu, daca a fost sau nu a fost in Germania in urma cu ceva zile . De ce ?????
20 iun 17:40
Răspunde | Votează email 0 email
Cristian
Politica ar trebui sa fie o lupta cinstita, intre oameni cinstiti si de calitate, iar "atacurile" sa fie morale, nu "hai sa-i fac un dosar lui x, hai sa-l facem plagiator pe y, eu sutn cel mai destept".
Ar fi onorabil ca in urma acestui scandal nu premierul(a carui nevinovatie i se paote dovedi usor) ci presedintele trebuie sa isi dea demisia.
Un om intreg la cap, intr-o perioada grea ca aceasta nu se ocupa cu falsuri, inscenari si alte prostii, pune umarul la treaba si ajuta.
Cel mai rau imi pare totusi de PDL, care este inca sub umbra presedintelui.PDLul trebuie sa se lepede de Basescu, sa intre in parlament, sa ne fereasca Dumnezeu de PP-DD!
20 iun 17:32
Răspunde | Votează email 1 email
Ponta va da teapa
Ponta vi-o trage la toti care l-ati votat.
20 iun 13:36
Răspunde | Votează email -1 email
Marcel Rimbu
demisia plagiator de renume mondial..jos jigodiile care pupa curul lui ilici si felix..jos guvernul de imbecili,agramati,mafioti . jos ciuma rosie din romania.. diaspora va spulbera usl.. cei ce pupati kurul uslistilor sunteti niste perversi idioti..ati uitat cine e tatucul ilici din spatele lui tonta/.. va dorim succes la cit mai multe gafe si certuri in uslamia voastra.
20 iun 15:37
Votează email 0 email
DANUT
AI RAMAS CU ,,APRECIERILE'' VALABILE MAFIEI PORTOCALII. DAR DACA CITESC MAI ATENT CRED CA ESTI DROGAT, AI URMAT INDICATIILE LUI BASESCU.
20 iun 00:26
...Ponta si torpilatorul Basescu Ponta trebuie să demisioneze dacă se dovedeşte că a plagiat. Băsescu i-a făcut-o ...
19 iun 23:53
Răspunde | Votează email 0 email
Calin
Intr-o lume ideala Ponta ar trebui sa plece. Insa cu harca prezidentiala ranjind baloasa, avand cu gasca de amante si penali in spate, ii spun sa-si mute gandul. Postacii PDL vad ca lucreaza pe datorie ...
19 iun 21:58
Răspunde | Votează email -3 email
Anonymous
Ponta poate a copiat din alte lucrari dar totusi a scris ceva si de la el. Base doar citeste. Vodka si coniacul!
19 iun 21:27
Răspunde | Votează email -1 email
Paul
D-le CTP, ti-ai mai spalat din pacate cu acest articol!
19 iun 20:48
Răspunde | Votează email 2 email
valentin
toata admiratia pt Dl Basescu.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H