CTP: Premierul nu are niciun gând pentru viermii de civili care au prostul gust să degere prin case

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la România TV declaraţia premierului potrivit căreia "nu putem plăti lenea la nesfârşit", spunând că este o "afirmaţie universalistă" şi că "nu poţi să faci astfel de afirmaţii la botul elicopterului". "Probabil, fiind fostul şef al spionilor, şi-a trimis oamenii prin casele de sub nămeţii de 2 metri şi ei l-au informat că oamenii fără căldură în casă au câte un reşou în priză", a declarat CTP.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 15:51
CTP: Premierul nu are niciun gând pentru viermii de civili care au prostul gust să degere prin case

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Cristian Tudor Popescu a declarat că probabil fostul şef SIE şi-a trimis spionii în casele oamenilor.

„Am încercat să înteleg pe ce se poate baza o astfel de afirmaţie pe care a făcut-o premierul, care abia a pogorât din elicopter prin nămeţi… Probabil, fiind fostul şef al spionilor, şi-a trimis oamenii prin casele de sub nămeţii de 2 metri şi ei l-au informat că oamenii fără căldură în casă au câte un reşou în priză. Probabil este nemulţumit de condiţia fizică a locuitorilor care nu sunt în stare să dea la o parte nămeţii de 2 metri. Ar trebui să se facă antrenament pentru populaţie, antrenament la lopată„, a comentat jurnalistul.

Premierul a produs o aserţiune, o apostegmă… Cum adică? Mortul e leneş? Ăia care zac morţi prin case. Şi ăştia sunt doar ăia descoperiţi, dar sunt mulţi nedescoperiţi, ei sunt leneşi? Că nu se mişcă din casă ca să se deszăpezească? Nu poţi să faci asemenea afirmaţii la botul elicopterului. E o chestiune de bun simţ. El trece drept o persoană educată, de unde ştie el că românii sunt leneşi… Vine cu afirmaţii universaliste”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a precizat că declaraţiile lui Ungureanu sunt probabil un reflex profesional, el fiind un premier „militarizat”, care le poartă de grijă jandarmilor şi militarilor care stau în frig la deszăpezire.

„Iată că prima grijă a premierului e legată de uniformă, de militari, de armată. Le plînge de milă că stau în frig la deszăpezire şi nu are niciun gând pentru viermii de civili care au prostul gust să degere prin case„, a spus CTP.

Acesta a mai explicat că atitudinea este similară cu aceea a lui Traian Băsescu, care le-a transmis celor care „mureau prin maşini în zăpezi” că „iarna nu-i ca vara”.

„Când ai o situaţie de urgenţă, nu te apuci să dojenesti, mai întâi îi salvezi şi apoi poţi să faci asta”, a mai declarat jurnalistul.

Cât despre faptul că preşedintele ţării, Traian Băsescu, se relaxează la Predeal, Cristian Tudor Popescu a comentat:

În mod normal nu e treaba preşedintelui să deszăpezească zone, dar Băsescu cât a avut nevoie de votul poporului nelipsit de prin zone din astea… la inundaţii… era foarte prezent în teritoriu. Acum pentru că şi-a făcut numărul, considerând că a ciuruit pe toată lumea cu mişcarea asta cu guvernul Ungureanu, nu a mai fost nevoie. Oricum a zis că nu mai are ce pierde acum un an„.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat sâmbătă, cu ocazia vizitei făcute în localităţile afectate din judeţele Buzău şi Vrancea, că este inadmisibil ca românii să stea în casă, la căldură, în timp ce militarii le curăţă drumurile. „Nu putem plăti lenea la nesfârşit”, a arătat Ungureanu.