CTP, reacţie acidă după performanţa lui David Popovici: „Nu, nu, eu nu mă simt mândru. De ce m-aș simți?”

CTP a avut o reacţie acidă după performanţa lui David Popovici. Jurnalistul spus că nu se simte mândru de reușia tânărului sportiv, pentru că nu a contribuit în niciun fel la ea, și a criticat mesajele politicienilor de vârf.

24 iun. 2022, 09:32
CTP, reacţie acidă după performanţa lui David Popovici: „Nu, nu, eu nu mă simt mândru. De ce m-aș simți?”
CTP, reacţie acidă după performanţa lui David Popovici

CTP, reacţie acidă după performanţa lui David Popovici. Înotătorul David Popovici a impresionat o lume întreagă cu performanțele sale, iar la sosirea în țară va fi recompensat de către statul român.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că România nu trebuie să fie mândră, pentru că David Popovici ”nu e opera ei”.

Citeşte şi: De ce a refuzat David Popovici oferta de a pleca în SUA. „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să facă asta!”

CTP, reacţie acidă după performanţa lui David Popovici

Nu, nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Dl Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: ”ne-a făcut să fim mândri David Popovici”.

Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făut acest băiat.

Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru, dacă aș fi antrenor, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el?! De ce să fim mândri toți ceilalți?! Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunc să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!

Nici România nu are de ce să fie mândră, că Popopvici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu, dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că e opera lui Dumnezeu David Popovici. Nu e opera României în niciun caz”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la B1 TV.