De ce a refuzat David Popovici oferta de a pleca în SUA. „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să facă asta!”

David Popovici (17 ani), dublu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, a decis să își continue studiile în România, deși a fost ofertat de universități de renume din Statele Unite ale Americii.

23 iun. 2022, 16:22
De ce a refuzat David Popovici oferta de a pleca în SUA. „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să facă asta!”
Cum a refuzat David Popovici oferta de a pleca în SUA

De ce a refuzat David Popovici oferta de a pleca în SUA. Înotătorul român a avut oferte serioase de a merge în America pentru a se antrena acolo la cele mai înalte standarde posibile, în cadrul unor universități de top. Ion Țiriac a povestit în stilul caracteristic motivul pentru care David Popovici a refuzat să plece în SUA, în urma unei discuții purtate cu Camelia Potec, președintea FR Natație.

Câţi bani va primi dublul campion mondial David Popovici pentru performanţa fantastică de la Budapesta

De ce a refuzat David Popovici oferta de a pleca în SUA. „Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze! Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!”, a povestit miliardarul la TVR.

Dani Oțil, MESAJ VIRAL pentru David Popovici. „Lucrăm de 30 de ani la un sistem care să te încurce, să te bată. Ne-ai bătut!”

Altfel, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat joi, la finalul şedinţei de guvern, că Executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei înotătorului David Popovici, banii provenind din fondul de rezervă al Guvernului. „Tot astăzi, la şedinţa de Guvern, am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi, în felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a afirmat premierul României.

Ce mănâncă David Popovici în fiecare dimineaţă. Se trezeşte la 4:30: „Este un obicei mai special”