CTP, revoltat după ce hocheiștii români au intonat imnul „Ținutului Secuiesc”. Gazetarul suspectează jucătorii că „au trântit” meciul

Cristian Tudor Popescu (CTP) este revoltat de atitudinea hocheiștilor români care au intonat imnul „Ținutului Secuiesc" după meciul România -  Ungaria, încheiat 2-4.

10 mai 2022, 20:29
CTP, revoltat după ce hocheiștii români au intonat imnul „Ținutului Secuiesc”. Gazetarul suspectează jucătorii că „au trântit” meciul

În opinia gazetarului, liderii politici ar trebui să ia atitudine, iar sportivii români de etnie maghiară care au intonat imnul „Ținutului Secuiesc” să fie suspendați.

Din perspectiva atitudinii sportivilor din naționala noastră, CTP îi suspectează pe hocheiști că au făcut figurație pe teren și astfel, au ajutat Ungaria să câștige.

„(…) Dar cred că hocheiștii români de etnie maghiară care l-au produs ar putea fi sancționați cu suspendarea din națională.

Imnul României nu putea fi intonat, pentru că regulamentul prevede asta doar pentru echipa învingătoare. Unii au cântat imnul Ținutului Secuiesc. Dar de cântat, se cântă la victorie!… Cum să faci cor în limba maghiară, adică a adversarilor, după ce ai pierdut meciul, în loc să te duci în tăcere la vestiar?

Atunci, nu pot să nu mă întreb: cât de cinstită a fost prestația respectivilor jucători?

Înainte de orice inflamări pe considerente patriotice, ceea ce trebuie discutat, la Federația de Hochei, și nu între PSD și UDMR, ca să nu mai vorbim de AUR, este în ce măsură „cântăreții” au apărat corect șansele echipei României. Restul sunt țipete de partid”, a notat CTP, în Gazeta Sporturilor.

 

Explicația halucinantă a lui Eduard Novak, ministrul Sportului, după ce jucătorii de hochei ai României au intonat imnul „Ținutului Secuiesc”

 

În urma scandalului, Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, a oferit o reacție halucinantă. El a explicat că altele sunt regulile la hochei, fără a remarca faptul că totuși, jucătorii României au intonat un alt imn decât cel al steagului sub care evoluează.

„Aș vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naționale pentru performanța de a ajunge la Campionatul Mondial.

Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiștii din echipa naționala nu au cântat Imnul Ținutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana.

Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câștigat un meci și nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naționale care joacă.

 După cum bine știm, din păcate, naționala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului.

În altă ordine de idei: după meci, galeria a început să cânte Imnul Ținutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture. Acest cântec nu este împotriva României sau a comunității majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorității maghiare din care ei fac parte.

Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, a notat Novak pe Facebook.

La meciul de hochei dintre România și Ungaria a fost în galeria echipei lui Viktor Orban și ministrul Mediului din Guvernul Ciucă, Tanczos Barna, român de etnie maghiară.