CTP, sfaturi de vaccinare pentru Guvernul Cîţu: „Ar trebui să se ducă la noroi, la sat”

Cristian Tudor Popescu a anunţat ce ar mai putea face autoritățile pentru a atinge ținta de 5 milioane de români vaccinați anti-Covid până la finalul acestei luni.

12 mai 2021, 15:21
CTP, sfaturi de vaccinare pentru Guvernul Cîţu: „Ar trebui să se ducă la noroi, la sat”

CTP, care s-a vaccinat și cu doza de rapel, și-a dat jos masca (foto) de protecție în timpul emisiunii, pentru a evidenția că imunizarea poate aduce și o anumită ușurare:

„Umblu de  luni de zile cu masca în emisiune, o s-o scot pentru că asta este ideea, avem distanța regulamentară, suntem în legalitate și, în plus, am două doze de vaccin, deci pot să-mi scot masca și ăsta este un mesaj pentru toți cei care mai evită să se vaccineze. Când ai două doze de vaccin, simți o oarecare ușurare, sunt mai relaxat și pot să-mi scot masca. Același lucru se va putea și pentru ei, nu numai masca, ci și multe alte lucruri vor fi permise pentru cei vaccinați. Asta nu înseamnă că nu o să pun masca după ce plec de aici. Respect în continuare regulile care sunt în momentul de față, respect distanța, masca, dezinfectarea și o să le respect, poate, și după ce nu o să mai fie ele cerute în mod legal.”

De fapt, vaccinul poate reprezenta porția de libertate pe care ne-o dorim cu toții, a mai explicat CTP:

„Vaccinul înseamnă o porție de libertate, că tot strigau diverși antivacciniști, ieșiti în stadă cu haita, strigau că vrem libertate. Libertatea înseamnă să te vaccinezi pentru că, dacă te vaccinezi, iată că poți fi mai liber, încep să se relaxeze constrângerile în jurul tău. Nu știu dacă se vor atinge cele 5 milioane la 1 iunie dar și dacă ne apropiem, și, în ultimă instanță, indiferent de cât o să fie la 1 iunie, important este trendul, evoluția, și evoluția este foarte bună. O surpriză pentru mine ce s-a întâmplat în maratonul vaccinării de până acum. Iată că exista această disponibilitate a oamenilor de a se vaccina și se propteau în platforma aia, cum m-am proptit și eu.  Acum că s-a înlesnit foarte mult, practic, în clipa de față, cine vrea să se vaccineze se vaccinează.”

CTP, atac furibund la ÎPS Teodosie: „Această dihanie îmbrăcată în odăjdii impresionează oamenii slabi la minte. ISIS i-ar aplauda atitudinea faţă de femei”

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre intenția premierului  Florin Cîțu, de a scoate tot aparatul guvernamental în stradă, pentru a sta de vorbă cu cei care vor să se vaccineze. CTP îi transmite primului ministru că acest demers ar fi necesar în zonele rurale, acolo unde încă mai sunt probleme în ceea ce privește campania de vaccinare:

„Problema principală o reprezintă zona rurală, în zona urbană oamenii vor să se plimbe, vor să meargă în străinătate în concediu și atunci au nevoie de vaccin. În zona rurală, oamenii sunt mult mai statici, nu pleacă în Grecia sau, dacă pleacă, pleacă în Vest ca să muncească, dar și acolo vaccinul îi poate ajuta. Acolo aș vedea concentrarea în clipa de față a Guvernului, pe zona rurală. Ar trebui să se ducă la noroi, la sat, să stea de vorbă cu oamenii de la sate, acolo e nevoie în clipa de față.”

Totodată, Cristian Tudor Popescu le-a explicat ascultătorilor Europa FM și de ce este necesară atingerea țintei de 70% din populație imunizată împotriva SARS-CoV-2:

„ Ținta aceea de 70% vaccinați din populația României se referă nu la faptul că după aceea nu vor mai exista infectați, nu vor mai exista oameni la terapie intensivă și nu vor mai exista morți, vor exista și după acea cifră de  imunizare colectivă. Ce se  urmărește prin asta? Se  urmărește îndepărtarea cât mai mare de limita ATI-ului, de limita sistemului sanitar, adică sistemul sanitar să nu fie depășit, cum a fost la limită în  România și în alte țări chiar a fost depășit. (…)  Dacă te vaccinezi, contribui prin faptul că devii un vaccinat la atingerea acelui 70%, care înseamnă pandemie controlată, nu pandemie suprimată. Vaccinându-te, ești încă unul în plus care se adaugă spre cel 70%. Când suntem la 70%, suntem în regim aproape de gripă, că și la gripă mor oameni și cu ăla putem să mergem înainte, asta este contribuția față de ceilalți, față de societate, a celui care se vaccinează.”

BILANȚ VACCINARE 11 mai. Peste 100.000 de persoane vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore