CTP şi teoria conspiraţiei: „De ce CIP? Creștinismul a interzis rațiunea”

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a încercat vineri, la postul Digi24, să explice de ce unele persoane cred în teoria conspirației. El spune că totul se trage din istoria omului și a arătat că tehnologia actuală e neînțeleasă de mulți oameni, dar folosită.

15 ian. 2021, 21:57
CTP şi teoria conspiraţiei: „De ce CIP? Creștinismul a interzis rațiunea”

CTP şi teoria conspiraţiei legat de Covid 19 şi vaccinul anticovid: „De ce conspirația asta mondială nu a mers pe ideea de substanțe? De ce pe CIP? Pentru că acum 250 – 300 de ani omul de atunci putea să înțeleagă tot din dispozitivele care îl înconjurau: unelte, vas, putea să înțeleagă cum funcționează.

Începând de la curentul electric și până azi a avut loc o alienare în raport cu obiectele care îl înconjoară. Aveți un telefon. Câți din cei care îl utilizează știu cum funcționează? Mulți habar n-au și-l utilizează. Vă rog să vă gândiți la câte obiecte de acest tip sunt lângă omul mediu. Din pricina acestei alienări în raport cu tehnologia de aia au băgat conspiraționiștii CIP-uri. Ai tendinața să negi și să distrugi”, a spus CTP.

CTP şi teoria conspiraţiei: „În istorie rațiunea nu e mereu prezentă în public. A urmat 1.000 de ani de întuneric când Europa a fost cuprinsă de creștinism. Creștinismul a interzis rațiunea. De ce? Pentru că era vorba de credință. Cum spunea Augustin: oricât ai încerca să ai tu iluminarea n-ai putea pentru că ai nevoie de lumina venită de la Dumnezeu.

CTP despre clipurile lui Cumpănaşu de pe TikTok. „E un prădător media. Exploatează cu cinism slăbiciunile”

Acum asistăm la o recrudescență a neraționalului. Paradoxal, în acest moment al avântului tehnologic, avem o creștere corespunzătoare și fatală în fața acestui nerațional care ne poate duce la distrugerea acestei planete, cum spun mulți savanți”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.

Cristian Tudor Popescu, despre profesorii care nu vor să se vaccineze: La școală se face știință, nu se face poezie.

„Ce dispută să am eu în momentul de față cu un profesor care nu se vaccinează, un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană cu pregătire științifică, la școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință”, a spus Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24. Reacția jurnalistului vine după ce, azi, Ministerul Educației a publicat statisticile privind numărul profesorilor care vor să se vaccineze. Potrivit datelor, doar 45,06% din angajații din sistemul preuniversitar vor să facă vaccinul, iar în cazul sistemului universitar, cifrele ajung la 59,64%. „Un profesor este o persoană ținută a gândi rațional la școală, în relația cu elevii, acasă, treaba lui. (…) Cum se poate ca un astfel de profesor să spună, știind  foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile. Tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune trebuie să te vaccinezi, ajuți foarte mult, cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi?”, a mai subliniat Cristian Tudor Popescu.