CTP despre clipurile lui Cumpănaşu de pe TikTok. „E un prădător media. Exploatează cu cinism slăbiciunile”

Cristian Tudor Popescu a comentat despre discuţiile purtate de Alexandru Cumpănaşu şi mai mulţi elevi pe reţeaua Tik Tok. Gazetarul l-a catalogat drept "prădător media" pe fostul candidat la preşedinţie şi susţine că în unele clipuri pot fi considerate "instigare la abandon școlar".

04 ian. 2021, 23:34
CTP despre clipurile lui Cumpănaşu de pe TikTok. „E un prădător media. Exploatează cu cinism slăbiciunile”

CTP a vorbit despre clipurile lui Alexandru Cumpănaşu de pe TikTok, reţeaua unde este urmărit de peste 500.000 de elevi. Gazetarul spune că fostul candidat la alegerile prezidenţiale „ştie clar ce face”.

„Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face, este un prădător media.

A supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, și când s-a terminat acolo zăcământul, pentru că așa cum se întâmplă în media, cazul „s-a fumat” – cum se spune –, a trecut să-și înfigă acum trompa în alți adolescenți. Aceștia, în viață.

Ce face? Exploatează cu cinism slăbiciunile reale ale sistemului de învățământ din România. Există destui profesori care nu au nicio legătură umană cu elevii care sunt plictisiți, care chiar își disprețuiesc elevii, și îi lasă pe aceștia într-o stare de dezorientare, de lipsă de repere”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citeşte şi: Alexandru Cumpănașu rupe tăcerea în scandalul momentului: E o informație falsă, o minciună grosolană. Nu mă anchetează nimeni!

CTP despre clipurile lui Cumpănaşu de pe TikTok. „Nu îl iau în serios, fac pur și simplu mișto de el”

Gazetarul consideră „îngrijorător” numărul tinerilor care îl urmăresc pe Cumpănaşu pe Tiktok.

„Îngrijorător este numărul elevilor care îl urmăresc. Aș identifica trei categorii în acești 520.000.

Am văzut unele dintre astfel de discuții, mă rog, schimburi verbale între individul în cauză și elevi, și din păcate trebuie să spun că acei elevi, acele eleve sunt deja pierdute pentru educație. Nu le mai corupe, nu le mai pervertește Cumpănașu. Nu! Sunt deja într-o stare deplorabilă din punctul acesta de vedere. Cum au ajuns așa, nu știm cât este vina părinților, cât este vina școlii…

O altă categorie să știți că sunt și elevii care intră ca să facă bășcălie de personajul respectiv. Nu îl iau în serios, fac pur și simplu mișto de el.

Și sunt o a treia categorie – și aceasta este îngrijorătoare -, sunt elevii dezorientați, elevii lipsiți de repere, care, mulți dintre ei, nu au legături – chimie, legături psihoafective – atât cu profesorii, cât și cu părinții. Acești elevi sunt o pradă pentru individul în cauză.

Am auzit, de asemenea, am văzut sugestii și din partea unor politicieni să se interzică Tik Tok, această rețea. Nu, așa ceva nu se poate face, nici nu voi fi de acord cu așa ceva, vreodată. Și nu se poate interzice accesul – în societatea contemporană – la media al elevilor, chiar accesul copiilor”, a spus CTP, conform sursei citate.

Citeşte şi: Alexandru Cumpănaşu şi discuţiile sale cu minori pe TikTok, verificate de Poliţie

CTP îl acuză pe Alexandru Cumpănaşu de abandon şcolar. „Este o infracțiune clară!”

Mai mult, CTP susţine că Alexandru Cumpănaşu incită la abandon şcolar prin clipurile pe care le realizează.

„Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar. Este o infracțiune clară! Incită la abandon școlar – „Nu vă faceți temele”, „nu mai ascultați ce vă spune profesorul”, prin urmare, polițiștii au început verificările.

Foarte bine, asta trebuie făcut, nu interzicerea Tik Tok-ului, ci verificarea acestor clipuri pe care le face insul în cauză și, dacă se va constata încălcarea legii, să se procedeze în consecință.

Nu toți elevii care intră pe contul acestui ins sunt vulnerabili, dar mulți, probabil, își vor schimba comportamentul în rău, în momentul în care se vor întoarce la școală. Pentru că astfel de ziceri ca ale domnului Cumpănașu, la vârsta asta sunt luate de bune, cu ușurință.

Aș fi curios… Se discută cazul acesta de către elevi și profesori în mod deschis la școală? E un caz. Dacă sunt 500.000 de urmăritori, este un caz. Se discută? „Măi, copii, cum e cu individul ăla de pe net? Hai să vedem, ce spune el, care este realitatea”, a mai precizat CTP.

Citeşte şi: Deputat PNL, atac furibund: „Suspendați contul de TIK-TOK al descreieratului numit Alexandru Cumpănaşu. Datele copiilor noştri ajung la companiile Partidului Comunist Chinez”