CTP: Traian Băsescu este preocupat să întreţină o atmosferă de teroare

Publicat: Marţi, 07 August 2012 16:12 // Actualizat: Marţi, 07 August 2012 16:18 // Sursa: RTV.net

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marţi, la România TV, că este bine că s-a renunţat la ideea minirecensământului dorit de USL pentru clarificarea situaţiei listelor electorale, deoarece acesta nu s-ar fi putut face "profesionist". Totodată, CTP a menţionat că răstimpul cerut de Curtea Constituţională pentru a lua o decizie în privinţa referendumului nu este justificat şi că îi permite lui Traian Băsescu să "întreţină o atmosferă de teroare".

Cristian Tudor Popescu a apreciat că România are nevoie de un recensământ profesionist în viitorul apropiat, dar consideră că acesta nu ar fi putut fi efectuat până la sfârşitul lunii, când Curtea Constituţională ar urma să ia o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului. Jurnalistul a subliniat că în aceste condiţii nu se justifică răstimpul de 40 de zile, redus ulterior la o lună, cerut de CC pentru a analiza listele electorale.

"Realitatea e că o astfel de operaţiune, un recensământ, nu poate fi întreprins în mod serios în 3 săptămâni. Ar fi necesar, extrem de necesar, să se facă un recensământ profesionist, care să aducă lucrurile aproape de adevăr, nu ce a făcut INS, o caricatură de recensământ. Eu credeam că asta voia Curtea iniţial. Şi ăsta era un lucru util şi pentru alegerile din noiembrie, şi în general. Dacă Curtea Constituţională doreşte doar listele electorale aşa cum sunt ele, actualizate în 10 sau 11 iulie, atunci de ce a fost nevoie să ceară o lună de zile? De ce a dat termenul ăsta? Iniţial ceruse până pe 12 septembrie, apoi a redus la o lună. De ce un asemenea termen pentru o decizie pentru care are nevoie de trei zile? De ce să ceară un asemenea, termen, ilogic în raport cu ceea ce spune acum că vrea? S-a tot vorbit de cine plăteşte referendumul ăsta, dar ar trebui să se pună aceeaşi întrebare şi în legătură cu Curtea Constituţională. Ar trebui să plătească fiecare zi în care stăm", a comentat CTP.

Referitor la intenţia lui Traian Băsescu de a cere Curţii Constituţionale să dea mai rapid decizia privind referendumul, CTP a spus: "Eu nu ştiu câtă dreptate are domnul Băsescu. Domnul Băsescu mai întâi este preocupat să introducă o atmosferă de teroare în legătură cu aceste operaţiuni de verificare a listelor electorale. Vrea să întreţină o atmosferă de teroare în care şi cei nevinovaţi care-l supără să trăiască cu această impresie că pot avea oricând probleme cu procuratura. Foloseşte un procedeu folosit şi de securitate, care se numeşte filaj pe faţă. Deci în loc ca agentul de filaj să stea camuflat, apare din când în când să fie văzut, exercitând o presiune psihologică asupra celui urmărit. Asta e modalitatea pe care o foloseşte domnul Băsescu".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 aug 08:38
...target="_blank">Gândul) RTV.net: Traian Băsescu este preocupat să întreţină o atmosferă de teroare Cristian Tudor Popescu a apreciat că România...
07 aug 21:18
...Dar nu se poate compara cu acest ayatollah al tupeului care rămâne T. Băsescu. RTV: CTP: Traian Băsescu este preocupat să întreţină o atmosferă de teroare Cristian Tudor Popescu a apreciat că România are nevoie de un...
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H