CTP: Traian Băsescu nu mai reprezintă aproape pe nimeni în ţara asta

Cristian Tudor Popescu a declarat la România TV că răspunsul preşedintelui la declaraţiile lui Victor Ponta, pe tema reprezentării României la Bruxelles, reprezintă un pact iraţional. Jurnalistul mai spune că Traian Băsescu a fost un animal politic de talie mare, dar e un om politic mic.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 18:23
CTP: Traian Băsescu nu mai reprezintă aproape pe nimeni în ţara asta

Declaraţia lui Traian Băsescu pe tema reprezentării României la Consiliul European de la Bruxelles a stârnit o serie de reacţii din partea analiştilor, iar Cristian Tudor Popescu a taxat dur declaraţiile publice ale şefului statului. În direct la România TV, ziaristul a spus: „Traian Băsescu a urmărit să mai demonstreze încă o dată că nu a fost şi nu este preşedintele României. Şi în general nu înţelege ce înseamnă această funcţie. Era de aşteptat din partea sa să înţeleagă situaţia de fapt, dincolo de tratatul UE sau Consiliul Uniunii, dincolo de tot felul de chiciţe avocăţeşti. Ce sens au toate astea? Oamenii din ţara asta văd un preşedinte şi un prim-ministru, care sunt siliţi de situaţia politică să colaboreze pentru binele acestei ţări. Din partea domnului Ponta a venit o ofertă raţională, în sensul că nu a dorit să meargă numai primul ministru să reprezinte România.

Ce a făcut preşedintele este un pact iraţional. Dânsul vrea să tranforme într-o chestiune de articole, de legi, o problemă de înţeleger într noi, românii, pe cine trimitem acolo. Şi îl văd pe domnul Băsescu agăţându-se absurd de un monopol. Nu e sustenabilă poziţia sa. Ce nenorocire se întâmplă dacă este şi Victor Ponta acolo? Se prăbuşeşte România? De ce mare pericol apără domnul Băsescu România împiedicându-l pe Victor Ponta să meargă la Bruxelles? Asta nu e de înţeles.

În plus, domnul preşedinte nu vrea să ţină seama de situaţia de fapt. În ţara asta, Traian Băsescu a pierdut puterea. El a avut puterea aproape totală atâţia ani de zile. Acum, prin evoluţii politice, nu mai are puterea, nu mai are pârghii… Şi atunci, nu e datoria unui om politic responsabil şi înţelept să încerci o coabitare cu noua forţă politică aflată în momentul ăsta la putere? Încotro merge cu această atitudine obstrucţionistă?

Omul acesta, domnul Băsescu, a fost un animal politic mare, de talie mare, dar e un om politic mic. Domnul preşedinte nu-şi dă seama că vorbeşte unor oameni care au votat în proporţie zdrobitoare împotriva partidului domniei sale şi a lui personal? Pentru că a fost un vot anti-Băsescu în mare măsură, la alegerile locale. Nu-şi mai dă seama că nu mai reprezintă aproape pe nimeni chiar dacă se mai află încă la Cotroceni?

Nu ţine seama de aceste aspecte ale vieţii politice, pentru viitor? Îl mai aşteaptă doi ani. Din păcate, venind pe acest val de ură împotriva PDL-ului, USL-ul câştigă o putere din ce în ce mai mare, îngrijorătoare. O putere care poate degenera în orice moment şi mai ales după alegerile din toamnă. Există nenumăraţi inşi acolo, în USL, cu vocaţie de dictatori, locali şi centrali. Or, în aceste condiţii, domnul Băsescu nu încearcă niciun fel de demers raţional. La un moment dat va fi spulberat de USL”.