CTP, un nou atac la adresa filmului Teambuilding, după ce a fost ironizat de publicaţia de satiră TNR: „Ştiu să apreciez şi un film popular, cu condiţia să nu fie tâmp, slinos şi gratuit porcos”

"Teambuilding" este filmul românesc cel mai de succes din ultimii 30 de ani, dar a devenit şi un adevărat măr al discordiei în mediul online, unde i-a împărţit pe români în contestatari nemiloşi sau admiratori necondiţionat, cele două tabere fiind într-un adevărat "război" pe reţelele de socializare.

10 ian. 2023, 20:24
CTP, un nou atac la adresa filmului Teambuilding, după ce a fost ironizat de publicaţia de satiră TNR: „Ştiu să apreciez şi un film popular, cu condiţia să nu fie tâmp, slinos şi gratuit porcos”

Una dintre părerile care nu puteau lipsi în polemica legată de Teambuilding este cea a gazetarului Cristian Tudor Popescu, un cunoscut cinefil, recenziile sale fiind foarte apreciate de către o anumită parte a publicului, mai înclinată către filmele „grele”, de substanţă.

CTP a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, că nu a văzut până la capăt filmul Teambuilding şi a explicat şi motivele.

„S-a râs la Teambuilding

Sunt întrebat de ce nu spun nimic de filmul românesc Teambuilding. Mai ales că scriu alții despre el pe net și pretind că aș fi scris eu.

Există un răspuns: l-am văzut până la jumătate, acasă, pe computer, și a trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau. Nu de film, râdeau de mine. Dacă aș și scrie ceva, orice, despre Teambuilding, cred că primatele ar începe să mă scuipe.

Ce ziceți, am pierdut mult că nu l-am văzut pe tot?”, a scris CTP, în primă fază, postare pentru care a fost imediat ironizat.

Citeşte şi: CTP, dezgustat de filmul „Teambuilding”: „Mă scuipau maimuțele dacă-l urmăream până la final. L-am închis la jumătate”

Printre cei care s-au amuzat de răspunsul lui CTP au fost şi redactorii publicaţiei de satiră Times New Roman, care au titrat: „CTP, extaziat de Teambuilding: «Cel mai bun film de la Călăuza lui Tarkovski încoace»”.

Cristian Tudor Popescu a revenit marţi cu o postare lămuritoare, în care explică faptul că apreciază şi filme comerciale, dar nu Teambuilding.

„Văz că destui cetățeni sunt de părere că subsemnatul n-aș fi în „targhetul” filmului Teambuilding. Că am în cap prea multe filme „grele”, de aceea nu pot să apreciez productul pentru public sus-menționat. Ba chiar, site-ul Times New Roman a titrat în bășcălie: „CTP, extaziat de Teambuilding: «Cel mai bun film de la Călăuza lui Tarkovski încoace» ”.

Nu, stimabililor, nici gând, știu să apreciez și un film popular, făcut pentru publicul larg. Cu condiția să nu fie tâmp, gros, slinos și gratuit porcos. Republic ce am scris despre un alt Building, Love Building, al Iuliei Rugină, în care, ce să vezi, acțiunea se petrece tot într-o tabără pentru adulți împărțiți în echipe…”, a scris CTP pe pagina sa de socializare.

Citeşte şi: SURVIVOR ROMÂNIA 10 ianuarie 2023 LIVE VIDEO ONLINE STREAM PRO TV’: „Vă rog să părăsiți ceremonia!”. Moment-şoc la Survivor