CTP, un nou comentariu controversat, după ce a devenit șomer: „Altă măciucară!”

CTP, gazetarul „obsedat" să arunce săgeți pline de venin la adresa sportivelor, în special la adresa Soranei Cîrstea, a revenit cu un nou comentariu controversat. După seria derapajelor care au provocat revoltă și stupoare în societate, jurnalistul a luat-o de la capăt. 

13 iul. 2023, 11:00
CTP, un nou comentariu controversat, după ce a devenit șomer: „Altă măciucară!”

După ce a fost dat afară de la Digi24, Cristian Tudor Popescu se mulțumește cu urmărirea meciurilor de tenis, de la Wimbledon, din fața propriului TV, din sufragerie.

Iată cel mai recent comentariu al gazetarului care aplauda violențele minerilor din anii ’90:

„As sau Ass?

După plecarea lui Ashleigh Barty, această minune din Tunisia, Ons Jabeur, e una dintre foarte puținele jucătoare care mă mai țin să mă uit la tenis. La tenisul înțesat de servicii bombă și izbit mingea la rupere pe forehand și backhand. Așa joacă majoritatea în circuit. Iar Elena Rybakina este campioană în proba de măciuci, dar nu în gimnastica artistică…

M-a durut sufletul să văd cum câștigă atâtea puncte directe cu serviciul catapultat de la 1,84 m. Un punct din ăsta este egal cu o bijuterie de scurtă slice de rever sau de dreapta, forehand în unghi ascuțit sau – astăzi, multe și formidabile – backhand lung de linie, lucrată de Ons, care valorează tot un punct. Ceea ce mi se pare nedrept. 

Ons Jabeur a cheltuit atâta creativitate, finețe tehnică și simț de anticipație pentru a reveni și învinge, după ce a fost condusă cu 1 set la 0, pe care Rybakina l-a smuls în tie-break dând cu pietre la serviciu.

Dacă meciul Ons-Elena s-ar fi desfășurat cu un singur serviciu, nu cu două, se termina în două seturi, cu același rezultat. Dar diriguitorii tenisului țin în continuare gaia-mațu de anacronicul serviciu 2, o relicvă de la începuturile acestui sport, când serva era o lovitură de punere a mingii în joc, nu un producător de puncte cu preț redus.

Până și denumirea „as” este aiurea – există multe alte lovituri mai pretențioase decât serviciul, care pot friza perfecțiunea în tenis – un smash de rever câștigător, de pildă, cum ar trebui numit? Ass?Iar pe Ons, un om frumos ca numele, o așteaptă acum în semifinala Wimbledonului altă măciucară, poate și mai rea – Sabalenka…”, a scris CTP pe Facebook.

CTP, umilit de mama Soranei Cîrstea

Pe fondul scandalului care a provocat revoltă din partea comunității LGBT, mama Soranei Cîrstea a sărit în apărarea jucătoarei.

Mama sportivei a găsit explicația pentru derapajul gazetarului. CTP este amoral, omul perfect pentru ascrie „la comandă”, un individ care nu are propriile opinii, a comentat mama atletei. VEZI AICI comentariul.