CTP, veste bună pentru fanii Simonei Halep: „Nu e o surpriză că Roxadustatul a fost ingerat fără știrea ei! Cazul – penal, chiar criminal?!”

Cristian Tudor Popescu a reacționat despre ce a aflat vestea că substanța interzisă descoperită în corpul Simonei Halep, a ajuns în organismul sportivei, după ce a ingerat un supliment alimentar contaminat.

05 dec. 2022, 21:52
CTP, veste bună pentru fanii Simonei Halep: „Nu e o surpriză că Roxadustatul a fost ingerat fără știrea ei! Cazul – penal, chiar criminal?!”

Cristian Tudor Popescu a susținut în nenumărate rânduri faptul că Simona Halep nu s-a dopat.

Anunțul a fost făcut de către Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Gazetarul a scris în cel mai recent editorial al său pentru gsp.ro, faptul că Simona ar putea să obțină acum o ridicare provizorie a suspendării.

Citiți și: S-a aflat suspendarea pe care o va primi Simona Halep. „Îi va fi aproape imposibil să mai revină în top!”

„O veste extraordinară: s-a descoperit modul în care substanța interzisă a ajuns în organismul Simonei Halep – printr-un supliment alimentar contaminat.

Asta ar putea s-o ajute să obțină o ridicare provizorie a suspendării, în vreme ce speța se va judeca în continuare. Ar putea să participe, deci, la turneele de început de an din Australia, precum și la AOpen.

Pentru subsemnatul nu e o surpriză că roxadustatul a fost ingerat de Simona fără știrea ei. Am spus și am repetat de la bun început, cât de ferm am putut, că nu pot să cred că Simona s-a dopat.

Însă faptul dă de gândit. Cum să fie „contaminat” un supliment alimentar, în sensul că roxadustat e înăuntru, dar nu e scris pe etichetă, nici pe prospect, nici pe internet. Un supliment alimentar!? Roxadustat e ou, lapte sau zahăr, substanțe care sunt trecute ca posibil prezente în cantități foarte mici pe unele produse alimentare?

E vorba de un medicament rar, de uz spitalicesc restricționat pentru cazuri grave și periculos prin efectele adverse – cum și de ce să se strecoare pe șest într-un supliment alimentar comercializat pentru consum sportiv, și de fapt, public?

Firma care ar produce așa ceva s-ar face vinovată penal, chiar criminal. Poate fi dată în judecată și condamnată la niște arestări și despăgubiri uriașe!…

Oricum, mă bucur că începe să se arate pricina în ce privește corectitudinea și cinstea Simonei”, a scris CTP.

Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Celebra sportivă a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.

Citiți și: Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente