Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente

Simona Halep a anunțat, la finalul lunii octombrie, că a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open, la substanța Roxadustat. Cea mai bună jucătoare de tenis din România se luptă în această perioadă pentru a-și demonstra nevinovăția sau pentru a obține o pedeapsă cât mai mică, sancțiunea standard în cazul depistării acestei substanțe fiind de 4 ani.

28 nov. 2022, 16:31
Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente

Pentru a-și păstra forma fizică la un nivel ridicat, Simona Halep a decis să reia antrenamentele, însă marea noastră campioană se lovește de probleme mari. Mai exact, Simona nu are dreptul să se antreneze pe nicio bază sportivă omologată și utilizată de sportivi profesioniști.

Prin urmare, Simona Halep nu se poate pregăti pe bazele de la Izvorani sau cea a Federaţiei Române de Tenis, fiind acum obligată să își efectueze sesiunile de antrenament la baza Stejarii, deținută de Ion Țiriac, potrivit Orange Sport.

Dubla campioană de Grand Slam din Constanța a revenit pe terenul de tenis ca și când s-ar pregăti pentru noul sezon competițional. Ea s-a antrenat în această săptămână la Complexul Stejarii, alături de un partener de la Academia lui Mouratoglou.

Citeşte şi: CM 2022: Serbia – Camerun 3-3, o nouă nebunie de meci în Qatar

Simona Halep luptă acum pentru a demonstra că nu s-a dopat. Ea are în față două posibile procese, iar specialiștii sunt de părere că totul se va decide pe termen lung, avansându-se termenul de un an până la un verdict final. Mai întâi cazul ei va fi judecat la Sport Resolutions, un tribunal londonez indepednent care analizează toate cazurile de dopaj din tenis.

În cazul în care sportiva noastră nu își găsește dreptatea aici, ea va putea contesta decizia la TAS.

Citeşte şi: Toni Iuruc, răvăşit de divorţul de Simona Halep. Cum a ajuns să arate afaceristul după despărţirea fulger FOTO