CTP vine cu o ironie fină la adresa lui Mircea Cărtărescu, după ce acesta nu a reușit să câștige premiul Nobel: ”Nu voi mai fi pe Pământ!”

Cristian Tudor Popescu spune că probabil nu va mai trăi atunci când Mircea Cărtărescu va lua premiul Nobel. Acesta a criticat fin dorința aridă a poetului care își dorește de mai mulți ani această distincție.

16 oct. 2021, 21:45
CTP vine cu o ironie fină la adresa lui Mircea Cărtărescu, după ce acesta nu a reușit să câștige premiul Nobel: ”Nu voi mai fi pe Pământ!”

CTP vine cu o ironie fină la adresa lui Mircea Cărtărescu.  Când Mircea Cărtărescu va primi Premiul Nobel pentru Literatură, probabil că jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu va mai exista pe Pământ, motiv pentru care gazetarul a decis să transmită un mesaj în eventualitatea acordării unei astfel de distincții scriitorului român.

CTP vine cu o ironie fină la adresa lui Mircea Cărtărescu: ”Nu voi mai fi pe Pământ!”

„Literatură pentru Nobel. Mă bucur că Mircea Cărtărescu a luat premiul Nobel și că acum e fericit. Admirabil gestul juriului de la Stockholm de a i-l acorda, în sfârșit, pentru că mult și l-a dorit.

P.S.: Nu, nu i l-au dat nici anul acesta, au preferat la mustață un scriitor din Tanzania, Abdulrazak Gurnah, dar eu am scris acest text pentru ziua în care Mircea Cărtărescu va primi Nobelul pentru literatură, iar subsemnatul poate nu voi mai fi pe Pământ”, a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Citește și: CTP, atac la Ludovic Orban după ce acesta a spus că vaccinarea ar putea fi contra cost: „Un prim pas spre obligativitatea vaccinului. Orban a făcut un deserviciu major campaniei de vaccinare”
Premiul Nobel pentru Literatură s-a acordat în acest an pe data de 7 octombrie, iar Mircea Cărtărescu se numără printre pretendenți, la fel ca în ultimii ani, de altfel. Doar că laureatul anului 2021 a fost Abdulrazak Gurnah. Mircea Cărtărescu nu a fost premiat, în ciuda speranțelor sale.

Premiul i-a fost decernat lui Gurnah „pentru felul în care a surprins, cu compasiune și fără compromisuri, efectele colonialismului și soarta refugiaților la confluența dintre culturi și continente”.

Abdulrazak Gurnah este un scriitor tanzanian de limbă engleză, născut în 1948 în Zanzibar, care trăiește în Regatul Unit.

Scriitorul român Mircea Cărtărescu a fost, din nou, favorit să câștige Premiul Nobel pentru Literatură. Asta susțin spaniolii de la „El Mundo”, care au publicat o listă cu scriitori care au șanse să pună mâna pe marea distincție. În acest top, ibericii l-au plasat pe Mircea Cărtărescu pe prima poziție.

Citește și: CTP o spulberă pe Ana Maria Popescu, după ce l-a lăsat pe ministrul Sportului cu mâna întinsă. „Mi se pare tupeu mahala! Ar putea face carieră în politica dâmbovițeană”