CTP o spulberă pe Ana Maria Popescu, după ce l-a lăsat pe ministrul Sportului cu mâna întinsă. „Mi se pare tupeu mahala! Ar putea face carieră în politica dâmbovițeană”

Cristian Tudor Popescu a criticat-o în termeni duri pe spadasina Ana Maria Popescu pe motiv că a refuzat să dea mâna cu ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, după revenirea în ţară, la aeroport.

29 iul. 2021, 13:06
CTP o spulberă pe Ana Maria Popescu, după ce l-a lăsat pe ministrul Sportului cu mâna întinsă. „Mi se pare tupeu mahala! Ar putea face carieră în politica dâmbovițeană”

CTP o spulberă pe Ana Maria Popescu, după ce l-a lăsat pe ministrul Sportului cu mâna întinsă. Gazetarul consideră că sportiva care a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo are un „tupeu de mahala”.

CTP o spulberă pe Ana Maria Popescu, după ce l-a lăsat pe ministrul Sportului cu mâna întinsă. „Nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor”

„Performanțele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari și incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admirație comportamentul ei ca om. Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească. Bugetul scrimei românești este cu siguranță insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor.

Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană.”, a scris Cristian Tudor Popescu, în Republica.

Citeşte şi: Florin Cîțu intervine în scandalul Eduard Novak – Ana Maria Popescu: „Un comentariu nefericit al domnului ministru. Ne bucurăm pentru tot ce fac sportivii noștri” 

Reacţia lui Cristian Tudor Popescu vine în contextul în care Ana Maria Popescu, medaliată cu argint în proba de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a refuzat să dea mâna cu ministrul Tineretului şi Sportului, la revenirea în ţară, pe aeroport.

Imaginile au fost postate în social media chiar de ministrul Tineretului şi Sportului, marţi.

„Am mers cu mare emoţie şi bucurie să îi întâmpin astăzi pe sportivii noştri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă. Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă. Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea şi admiraţia. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor şase luni de când sunt eu ministru. Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat şi comentat ca un atac la adresa Anei. Citiţi, vă rog, postarea mea din momentul câştigării medaliei! Aceea este declaraţia mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviţi. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, aşa cum a afirmat şi Ana, dor şi mai mult”, a spus Eduard Novak.

Citeşte şi: Ana-Maria Popescu l-a făcut praf pe Eduard Novak, ministrul TS. „Îmi doresc să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau!” VIDEO
Scrimera Ana-Maria Popescu a câştigat sâmbătă medalia de argint la Olimpiada de la Tokyo, piezând la o tuşă finala de la spadă. Este prima medalie pentru România, la această ediţie a Jocurilor.

Citeşte şi: Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe Eduard Novak, ministrul TS. Scene incredibile VIDEO