Cu 87 de zile înainte de Crăciun, Nicuşor Dan e preocupat să planteze flori în Parcul Cişmigiu. Primarul general, ironizat de internauţi: „Abia când plantezi panseluțe în mijlocul unui coteț, te poți numi cu adevărat un politician român”

Intens criticat pentru că a abandonat Parcul Cişmigiu în mizerie mai multe luni, primarul general Nicuşor Dan a anunţat abia acum ce planuri are municipalitatea pentru locul care era odinioară o oază de relaxare în mijlocul oraşului.

29 sept. 2021, 20:07

Deşi a preluat mandatul de primar general de aproape un an, Nicuşor Dan a anunţat miercuri măsurile de întreţinere a Parcului Cişmigiu, care s-a degradat continuu în ultimele luni.

„Curățenia în Parcul Cișmigiu continuă cu acțiuni de înfrumusețare și renovare. Se plantează flori produse în serele proprii ale Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și se face punctual înlocuirea pavajului deteriorat.
Cu resursele limitate pe care le avem, lucrăm ca parcurile bucureștene să arate mai bine”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeşte şi: Parcul Cişmigiu, abandonat în mizerie. Gabriela Firea: Se mai ocupa cineva si de problemele bucurestenilor? Domnu’ Orban, sunteti ok cu lenesul satului?”

Nicuşor Dan, desfiinţat de internauţi pentru că a început plantarea de flori în Parcul Cişmigiu, în mijlocul toamnei. „Cu ștrandurile cum stăm? Haideți că vine octombrie și vă prinde nepregătiți!”

Postarea edilului Capitalei care conţine şi cinci fotografii cu lucrările de reamenajare a Parcului Cişmigiu a primit sute de comentarii din partea internauţilor pe Facebook. Unii dintre oameni i-au atras atenţia că municipalitatea ar trebui să aibă alte preocupări.

„SCAPĂ DE CIORI, DE MIROSUL ORIBIL, DE GROPILE DIN TROTUAR. Începe cu astea. Lasă florile alea ce vor fi distruse la prima ploaie mai puternică.

Felicitări ! Cu ștrandurile cum stăm? Haideți că vine octombrie și vă prinde nepregătiți!

Neața, am fost azi prin Cismigiu si puțea crunt a coteț. Pe acolo trebuie spălat cu jetu cu presiune.

Abia când plantezi panseluțe în mijlocul unui coteț, te poți numi cu adevărat un politician român.

Tăiați cuiburile de păsări (ciori, coțofene, porumbei.. ) cu crengi cu tot și duceți-le la munte. Acolo se va face selecție naturală. Altfel, GĂINAȚ se va numi parcul.

Plantatul „panseluțelor” si doar cand e frig si pe unde se vede-asta e ocupația primarilor in Buc. Mizeria de sub pomi ramane de rezolvat in viitor…Credeam că o să facă ceva primarul ăsta”, sunt câteva dintre comentariile persoanelor care au văzut mesajul publicat de Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Reamenajarea Parcului Cişmigiu, ANULATĂ de Tribunalul Bucureşti. Proiectul prevedea creşterea numărului de terase

Pe 26 august, Primarul General al Capitalei Nicușor Dan, nemulțumit de modul în care sunt îngrijite marile parcuri ale Bucureștiului, a anunţat că l-a demis pe șeful ALPAB, Bogdan Tănase, și că şi-a asumat interimatul în fruntea instituției. Pe 30 august, primarul general a anunţat demararea acțiunii de curățenie promisă, însă Parcul Cişmigiu arată la fel de neîngrijit, spre nemulţumirea bucureştenilor.

La sfârşitul lunii august, parcul Cişmigiu, situat în centrul Capitalei, a fost lăsat în paragină. Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) a propus atunci Primăriei Capitalei realizarea unei colaborări pentru reabilitarea lui. Mai exact, AsoP şi-a arătat disponibilitatea pentru a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat. În acest context, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, l-a criticat din nou de Nicuşor Dan. „Se mai ocupa cineva si de problemele bucurestenilor? La aproape un an de mandat, realizarile lui Nicusor Dan sunt zero! Domnu’ Orban, va simtiti bine? Sunteti ok cu lenesul satului?”, s-a întrebat senatorul PSD, fost primar general al Capitalei.