Cu cât se reduce rata de transmitere a coronavirusului, dacă se poartă masca de protecţie şi se respectă distanţarea. Studiu

Potrivit unui studiu realizat de Coreea de Sud şi analizat de de Răzvan Cherecheş, rata de transmiterea a coronavirusul se reduce foarte mult dacă se poartă masca de protecţie şi se respectă distanţarea fizică.

01 nov. 2021, 19:54
Cu cât se reduce rata de transmitere a coronavirusului, dacă se poartă masca de protecţie şi se respectă distanţarea. Studiu
Cu cât se reduce rata de transmitere a coronavirusului, dacă se poartă masca de protecţie şi se respectă distanţarea. Studiu

Cu cât se reduce rata de transmitere a coronavirusului, dacă se poartă masca de protecţie şi se respectă distanţarea. Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş a analizat studiul realizat de Coreea de Sud privind rata de transmitere a coronavirusului.

Cu cât se reduce rata de transmitere a coronavirusului, dacă se poartă masca de protecţie şi se respectă distanţarea

Potrivit studiului asiatic, rata de transmitere a coronavirusul se reduce cu peste 98 la sută dacă masca de protecţie este purtată corect şi dacă se respectă distanţarea în mijloacele de transport în comun.

Citeşte şi Mesajul dureros transmis de o tânără infectată cu covid-19, nevaccinată, înainte să moară: ” Am acasă un copil care nu a stat 5 minute fără mama lui”

„Purtarea corectă a măştii şi distanţarea în transportul în comun scad transmiterea cu 98.1 % – studiu din Coreea de Sud”, a scris Cherecheş pe Facebook.

Potrivit realizatorilor studiului, cea mai eficentă măsură de protecţie este purtarea măştii.

„Distanţarea contribuie mai puţin, purtarea măştii de către toată lumea este cea care scade rata de transmitere”, a precizat Răzvan Cherecheş.

Reamintim că în România masca este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Se exceptează următoarele categorii de persoane:

copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
persoanele care sunt singure în birou;
prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Citeşte şi Octavian Jurma, avertisment terifiant despre numărul deceselor de COVID din România. „Este echivalentul a 45 de tragedii Colectiv, 3 revoluții din 1989, 2 cutremure din 1977”