Cu cât se scumpeşte RCA 2012. Ce reducere primesc şoferii care au copii

Unii brokeri se aşteaptă ca în acest an tarifele RCA să crească cu 10-15% faţă de anul trecut, firmele de asigurări recurgând, în ultimul an, la modificări săptămânale sau chiar zilnice ale tarifelor pentru asigurarea auto obligatorie.

RomaniaTV.net
21 ian. 2012, 09:37
Cu cât se scumpeşte RCA 2012. Ce reducere primesc şoferii care au copii

Până la introducerea sistemului electronic de calcul şi de emitere a poliţelor RCA, în urmă cu mai bine de un an, companiile de asigurări modificau doar lunar tarifele, ceea ce conferea o oarecare stabilitate pe piaţă, clienţii şi brokerii de asigurări bazându-se pe această periodicitate, scrie Gândul.

Vezi aici cele mai ieftine polițe RCA

Societăţile de asigurări Generali şi Asirom solicită, la calculul RCA, informaţii despre existenţa copiilor minori în întreţinere, pentru a stabili profilul de risc al conducătorului auto. „Se merge pe principiul că un părinte la volan este mai prudent decât un conducător auto care nu are copii. Pentru părinţi, preţul de bază pentru poliţa RCA este mai mic cu 15%”, a explicat pentru gândul Valentin Radu, director de marketing în cadrul brokerului de asigurări Pintilie Broker de Asigurare, care administrează portalul rca-ieftin.ro. Citește mai mult pe Gândul