Cu cât va creşte salariul mediu net la Metrorex. „S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă”

De la 1 noiembrie 2023, angajații de la metrou vor câștiga cu 13% mai mult decât în prezent, astfel că salariul mediu net va depăși suma de 7.400 de lei. Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, a declarat că noul Contract Colectiv de Muncă a fost deja înregistrat la ITM.

18 sept. 2023, 14:09
Cu cât va creşte salariul mediu net la Metrorex. „S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă”
Cu cât va creşte salariul mediu net la Metrorex. "S-a discutat şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă"

Cu cât va creşte salariul mediu net la Metrorex. „Au avut loc 26 de runde de negocieri pe tema noului Contract Colectiv de Muncă și s-a ajuns la un consens, prin care și conducerea executivă și structura sindicală au căzut de acord asupra condițiilor pentru anul următor”, a declarat Mihai Barbu, președinte CA Metrorex, potrivit Gândul.

Citeşte şi: Angajări la o fabrică din România. Salariu de 5.000 lei, plus câte 1.000 de lei prime de Crăciun şi de Paşte

În afara de măriri de salariu, angajaţii Metrorex vor beneficia şi de bani pentru concedii sau bonuri de masă. „Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii sau bonurile de masă. Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie”, a mai declarat Mihai Barbu.

Citeşte şi: Câţi bani câştigă pe lună un specialist în vânzări. Comisioanele şi bonusurile de performanţă pot dubla salariul

În prezent, salariul mediu brut la Metrorex este de 11.330 de lei, iar net (în mână), este de 6.628 de lei. De la 1 noiembrie, după creșterea de 13%, salariul mediu brut va fi de 12.803 lei, iar net de 7.490 de lei.