Cu ce avere rămâne principele Nicolae după ce i-a fost retras calificativul de „Alteţă Regală”

Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". Chiar dacă a pierdut titlul de prinţ, Nicolae va moşteni o parte din averea deţinută de Regele Mihai, evaluată la 60 de milioane de euro. Prinţul renegat va pierde însă biroul de la Palatul Elisabeta şi statutul de VIP.

12 aug. 2015, 08:47
Cu ce avere rămâne principele Nicolae după ce i-a fost retras calificativul de „Alteţă Regală”

Chiar dacă a fost exclus de la succesiunea la coroană, principele Nicolae poate să se aleagă cu o bucată importantă din averea lăsată moştenire chiar de Regele Mihai sau de masa sa, Principesa Elena. Averea Regelui Mihai este estimată la aproximativ 60 de milioane de euro. Doar la invitaţia rudelor sale, Nicolae poate merge în continuare în palatele deţinute de familia regală.

Regele Mihai deţine patru castele, 20.000 de hectare de pădure, mai multe proprietăţi în Capitală şi la munte.

Principele Nicolae a pierdut însă locul de onoare în familia regală, statutul de VIP, biroul şi echipa de la Palatul Elisabeta. Nu mai poate să beneficieze de maşină şi şofer. Între timp, princepele Nicolae şi-a închiriat un apartament în nordul Capitalei, pe care va fi nevoit să îl întreţină din surse proprii.

CITEŞTE ŞI MOTIVELE pentru care Nicolae a rămas fără titlul de „Principe al României”. Ce va face acum

El e va dedica de acum încolo acţiunilor ecologiste, de tineret şi caritabile şi va rămâne un împătimit al sportului.

În viaţa amoroasă însă principele a fost foarte discret. A fost logodit cu o tânără din Irlanda pe care a cunoscut-o în timpul studenţiei, însă relaţia lor s-a încheiat după ce Nicolae s-a mutat la Bucureşti. În 2013, a apărut la un eveniment alături de o blondă misterioasă, despre care Casa Regală nu a vrut să dea detalii.