Cu ce avion a zburat PDL la Marsilia

Echipa de conducere a PDL, în frunte cu Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase, a fost săptămâna trecută la Marsilia pentru a participa la Congresul Partidului Popular European. Pentru deplasare, liderii partidului au închiriat un taxi-avion de lux, a cărui oră de zbor pleacă de la 3.000 de euro, scrie luni puterea.ro

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 08:52
Cu ce avion a zburat PDL la Marsilia

Opt lideri ai PDL au zburat săptămâna trecută la Marsilia, acolo unde s-a desfăşurat Congresul PPE. Pentru deplasare, democrat-liberalii conduşi de Emil Boc nu au folosit serviciile unei curse regulate de linie către Franţa, ci pe cea a unei companii private de aero-taxi. Din informaţiile pe care le deţinem, cursa s-a efectuat cu o aeronavă a companiei Alfa Air, care oferă servicii VIP de transport aerian. După cum se poate vedea şi din imaginile alăturate, aeronava BAe 146-200 este echipată la cele mai înalte standarde de confort, clienţii fiind serviţi, între altele, cu şampanie. Potrivit oficialilor Alfa Air, ora de zbor pleacă de la 3.000 de euro.

“Am întrebat-o pe Roberta Anastase dacă ne poate confirma că a zburat către Marsilia cu un aero-taxi al companiei Alfa Air. „Nu ştiu cu ce am zburat. Habar n-am cum se numeşte…”, ne-a răspuns aceasta. Am insistat şi am întrebat dacă ştie măcar să fi fost vorba de o cursă privată, nu una de linie. „Cred că da, lăsaţi-mă să mă documentez şi vă sun eu înapoi”, scrie puterea.ro.

“Ulterior, Roberta Anastase ne-a explicat că nu a putut lua legătura cu cel care s-a ocupat de formalităţile deplasării, dar că s-a interesat în altă parte şi ne poate informa că, într-adevăr, a fost vorba de o cursă privată. „Un angajat de la partid a căutat la toate companiile aviatice care făceau curse către Marsilia şi mi s-a spus că aceasta era cea mai bună ofertă şi că ea a fost plătită din fondurile partidului”.