Cu ce bicicleta a mers Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni în Vinerea Verde. Preţul ei depăşeşte şase salarii minime

Klaus Iohannis a ajuns vineri cu bicicleta la Palatul Cotroceni. Preşedintele s-a alăturat astfel campaniei "Vinerea Verde" pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun alternativ pentru a diminua poluarea din Capitală.

23 apr. 2021, 14:56
Cu ce bicicleta a mers Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni în Vinerea Verde. Preţul ei depăşeşte şase salarii minime

Imaginile cu preşedintele pe două roţi au fost publicate Facebook şi nu a durat mult până când românii s-au întrebat cu ce bicicleta a mers Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni în Vinerea Verde.

„Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos și decongestionează traficul. Pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Bicicleta lui Klaus Iohannis, preşedintele României, este un model Cube din 2020 care costă aproape 1.700 de euro.

foto: hotbike-shop.de

Bicicleta folosită de Klaus Iohannis are un preţ de 8.364, adică echivalentul a şase salarii minime net.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, pe bicicletă de la Vila Lac la Cotroceni: Îi încurajez pe români să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta spre Palatul Cotroceni, fiind însoţit de echipajul SPP care îi asigură protecţia pe tot traseul. Şeful statului s-a suit pe bicicletă la reşedinţa sa de la Vila Lac în jurul orei 8:30, s-a strecurat prin trafic şi a ajuns pe banda pentru biciclete de pe bulevardul Aviatorilor. Preşedintele a purtat cască de protecţie şi o geacă de culoare închisă.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă când se va putea renunţa la mască: „1 iunie e cam devreme. Ne gândim să renunţăm după ce atingem ţinta”

După un drum de aproape 40 de minute, Iohannis a ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 9:10.

Nu e prima oară când Klaus Iohannis foloseşte bicicleta pentru a merge la Palatul Cotroceni.  În aprilie 2018, şeful statului avea, însă, o altă bicicletă. Este vorba de un model mai vechi, din 2015, de proveninență germană, marca Winora, care costă aproximativ 1.800 de lei, conform Libertatea.

Citeşte şi: Când renunţăm la carantina de noapte. Explicaţiile preşedintelui Klaus Iohannis: „Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie”