Klaus Iohannis, pe bicicletă de la Vila Lac la Cotroceni: Îi încurajez pe români să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos

Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei Vinerea Verde şi a renunţat la maşină pentru o zi. Şeful statului a plecat pe bicicletă de la Vila Lac spre Palatul Cotroceni.

23 apr. 2021, 08:58

Klaus Iohannis a plecat vineri de la Vila Lac către Palatul Cotroceni cu bicicleta în ciuda vremii ploiase. Şeful statului se alătură astfel campaniei „Vinerea Verde” lansată de Ministerul Mediului în 12 martie, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu.

„Am venit astăzi cu bicicleta la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, care a început acum câteva săptămâni şi pe care o găsesc foarte bună. Oraşele noastre sunt foarte aglomerate mai ales în orele de vârf, mai ales când lumea merge la serviciu. Îi încurajez pe toţi românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Este o altenativă, chiar şi pe o vreme ca aceasta. Putem să mergem perfect şi cu bicicleta, o alternativă care poate fi luată în seamă. Încercaţi să lăsaţi maşina. Merită! Vom reduce poluarea în oraşele noasatre.”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Citeşte şi: Cât costă geaca purtată de Klaus Iohannis în vizita din Parcul Văcăreşti. Unii pensionari drămuiesc aceşti bani o lună

De atunci premierul şi mai mulţi miniştri din Cabinetul său s-au alăturat campaniei şi au renunţat la maşinile de serviciu. Vinerea merg la birou fie pe jos, cu mijloace de transport, biciclete sau maşini electrice.

Citeşte şi: Miniștrii Guvernului Cîțu, oameni de rând pentru o zi! Au renunțat la mașinile de lux și au ales să meargă la birou cu metroul, tramvaiul și autobuzul

Pe de altă parte, nu este prima dată când preşedintele Klaus Iohannis este filmat când merge pe bicicleta. În 2016, preşedintele Klaus Iohannis a participat la campania „Pedalăm pentru Invictus 2017”, care îşi propunea să sprijine militarii români răniţi în Afganistan să ajungă la Jocurile Mondiale Paralimpice din Canada. Atunci, Iohannis a mers cu bicicleta, fiind întrebat după eveniment dacă s-a antrenat pentru a participa şi a răspuns negativ, pentru că aceasta este „starea sa naturală”, scrie news.ro.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu critici dure la adresa premierului Cîţu după demararea proiectului „Vinerea Verde”: Când faci 15 minute pe jos până la Guvern e o ruşine să nu mergi zilnic pe jos!

La începutul lunii martie, Marcel Ciolacu a venit cu critici dure la adresa premierului Cîţu, după ce şeful Guvernului s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde” și a mers pe jos de acasă la birou. Liderul PSD spune că este chiar ruşinos pentru premierul Cîţu să nu vină zilnic la locul de muncă având în vedere că stă doar la 15 minute de Guvern.
Citeşte şi: Cum a venit Raluca Turcan la birou cu metroul în „Vinerea Verde”. Dana Budeanu: N-are bani Ciolacu de haina ei