Cu ce DATORII au rămas PNL şi PDL după referendum. Cât a cheltuit Băsescu în campanie

PDL a cheltuit de aproape 10 ori mai mulţi bani decât a încasat în perioada campaniei electorale pentru referendum, potrivit situaţiei de venituri şi cheltuieli a partidelor politice în timpul campaniei electorale, situaţie prezentată pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente. Plebiscitul i-a înglodat în datorii şi pe liberali, în timp ce social-democraţii au avut grijă ca deficitul să nu ajungă la un nivel prea mare.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 20:37
Cu ce DATORII au rămas PNL şi PDL după referendum. Cât a cheltuit Băsescu în campanie

Deşi au boicotat referendumul, campania PDL a fost foarte costisitoare, democrat-liberalii cheltuind 2.582.000 de lei. Suma este de aproape 10 ori mai mare decât cuantumul veniturile care s-au ridicat la numai 265.000 lei.

Nici liberalii nu au fost mai cumpătaţi la cheltuieli. Deşi veniturile au fost de numai 230.000 de lei, campania PNL în favoarea demiterii lui Traian Băsescu a costat 2.116.000 lei.

Şi PSD s-a întins mai mult decât îi este plapuma, însă deficitul cauzat de campanie nu a fost chiar atât de mare ca în cazul PDL şi PNL. Social-democraţii au înregistrat în trezorerie venituri de 1.031.000 lei, iar cheltuielile au fost de 1.825.000 lei.

Singurul surplus a fost înregistrat chiar de către protagonistul principal al campaniei, preşedintele suspendat Traian Băsescu. Dacă donaţiile primite de acesta au fost de 336.830 de lei, cheltuielile s-au ridicat la 336.705. Astfel că Băsescu se întoarce la Cotroceni pe plus cu 125 de lei.

Alte trei formaţiuni parlamentare nu au înregistrat venituri şi cheltuieli pentru campania la referendum. Este vorba de UDMR, UNPR şi PC.