Cu ce înlocuieşte ANAF formularul 088, „coşmarul oamenilor de afaceri”. Vezi DOCUMENTUL

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat noua procedură de înregistrare în scopuri de TVA, care va fi aplicată în locul Formularului 088, eliminat din luna februarie.

30 ian. 2017, 15:24
Cu ce înlocuieşte ANAF formularul 088, „coşmarul oamenilor de afaceri”. Vezi DOCUMENTUL

Anterior, Fiscul a anunțat că Declarația de înregistare în scopuri de TVA, formularul D088, va fi eliminată din 1 februarie 2017, până la această dată urmând să fie actualizată o nouă procedură, precum și aplicațiile informatice.

Acum, FIscul prezintă noua procedură. DOCUMENTUL POATE FI CONSULTAT AICI. 

Procedura va fi aplicată din februarie, informează profit.ro. 

Eliminarea formularului 088, cunoscut drept „coşmarul patronilor”, discutată de preşedintele ANAF cu liderii unor patronate

Prima şedinţă a grupului de lucru care va identifica soluţiile pentru posibilele probleme generate de eliminarea Formularului 088, cunoscut drept „coşmarul patronilor” a avut loc pe 17 ianuarie, şedinţă la care a participat preşedintele ANAF, Bogdan Stan, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Antreprenoriat. Detalii, aici. 

În cadrul şedinţei, Florin Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a precizat: „Am reuşit deja să colectăm o serie de propuneri valoroase din partea reprezentanţilor mediului de afaceri, propuneri de care vom ţine cont în acţiunile pe care le vom derula în activităţile viitoare ale ministerului. Mă voi consulta cu CCA pentru toate politicile publice pe care urmează să le dezvolt, considerând transparenţa decizională şi parteneriatul public-privat esenţiale în relaţia cu mediul de afaceri”.

CITEŞTE ŞI Dragnea: Am cerut guvernului PSD să elimine corvoada numită Formularul 088, coşmarul oamenilor de afaceri