Cu ce mesaj merge Opoziţia la întâlnirea cu Boc de miercuri

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat în cadrul unei intervenţii la România TV că liderii USL vor cere, la discuţiile cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare, demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 20:35
Cu ce mesaj merge Opoziţia la întâlnirea cu Boc de miercuri

„Noi tot timpul am cerut dialog cu cei de la putere. Am încercat să oprim abuzurile şi asumările de răspundere. Dacă domnul Boc nu vrea să demisioneze dialogul încetează. În această formulă guvernamentală, nu se organizează alegeri corecte. Nu o să fim niciodată de acord că domnul Igaş ar putea să organizeze alegeri corecte”, a spus Victor Ponta.

„Dacă există o înţelegere cu privire la acest obiectiv naţional, putem ajunge şi la discuţiile procedurale.  Dacă nu, discuţia noastră va fi foarte scurtă. Noi trebuie să mergem mâine la întâlnire, pentru că ne dorim o tranziţie democratică către un alt regim politic. Noi cei din opoziţie suntem obligaţi să venim şi cu alte soluţii politice. Problema este regimul care a impus o mulţime de măsuri, care a dispreţuit. Precum în Spania sau în alte ţări, soluţia corectă înseamnă întoarcerea la popor.

Oamenii trebuie să decidă cât mai curând cine sunt cei care pot să scoată România din situaţia actuală.
Dacă nu vor accepta acest lucru, putem să luăm în calcul orice formă de protest, pentru a ajunge la acest rezultat”, a mai spus Victor Ponta.

„Noi cei din Opoziţie, dincolo de solidaritate, noi trebuie să venim şi cu soluţiile. Soluţia este un guvern de tehnocraţi şi alegeri”, a încheiat preşedintele PSD.