Cu ce poţi înlocui oul în alimentaţie

Oul este un aliment versatil, foarte nutritiv și care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Dar nu toți oamenii îl consumă - alergiile și preferințele alimentare sunt două dintre principalele motive pentru care multe persoane tind să evite ouăle.

28 nov. 2017, 09:10
Cu ce poţi înlocui oul în alimentaţie

Ouăle sunt cunoscute ca fiind cea de a doua alergie alimentară cea mai frecventă la sugari și copii mici. În plus, ouăle sunt evitate și de unele persoane care urmează o dietă vegană și aleg să nu mănânce lactate și alte produse de origine animală.

Dacă ești una dintre persoanele care se încadrează în categoriile menționate mai sus sau pur și simplu nu îți plac ouăle, atunci ar trebui să știi cu ce alimente poate fi ele înlocuite, care au aceeași valoare nutritivă ca oul.

Iată care sunt cei mai buni înlocuitori pentru ouă:

Piure de măr

Piureul de la trei-patru mere poate înlocui oul în multe rețete. Mărul este considerat cel mai bun înlocuitor fără zahăr.

Piure de banană

Oul poate fi înlocuit cu piure de banană în multe rețete de prăjituri (clătite, brioșe, negresă).

Semințe de chia sau semințe de in

Aceste semințe sunt foarte nutritive, conținând o cantitate mare de acizi grași Omega-3 și fibre.

Brânză tofu

Pentru a înlocui un ou, poți opta pentru 60 de grame de brânză tofu. 

Iaurt sau unt

Aceste două produse lactate pot înlocui oul. Poți folosi ¼ de cană de iaurt sau unt pentru fiecare ou necesar în preprarea rețetei.

Unt de arahide

Untul de alune, caju sau migdale este folosit ca înlocuitor pentru ouă în foarte multe rețete. Un ou are nevoie de trei linguri de unt de arahide. 

Câte ouă e bine să mănânci?