Cu ce se ocupă acum „nea Popa” din serialul „La bloc”. La 70 de ani, Tudorel Filimon cutreieră ţara în lung şi-n lat: ”Mă trezesc dimineaţa şi îmi zic: Măi, iar plec de acasă, om bătrân!”

Pe 1 aprilie 2002, debuta primul sitcom românesc, „La bloc”. Serialul a prins la public încă de la primul episod, iar astăzi, după mai bine de două decenii, încă este difuzată reluarea. Serialul a marcat cariera câtorva actori precum Dragoş Moştenescu, Mihai Coadă, Emil Mitrache, Tudorel Filimon sau Mariana Dănescu.

15 mart. 2023, 09:40

Ajuns la 69 de ani, „nea Popa” din serialul „La bloc” nu a renunţat la meseria de actor spre deosebire de mulţi dintre colegii lui de serial. 21 de ani mai târziu, Tudorel Filimon încă se identifică cu personajul pe care l-a interpretat în celebrul sitcom.

Nu mă mai scoate nimeni din nea Popa! Am ajuns ca cei mai mici să-mi spună bunicul Popa. Nu mă supără nimic din astea, nici nu se pune problema, fiindcă îmi arată ce influență a putut avea primul sitcom românesc. În ultima vreme am decis să mă prezint ținând cont de acest serial. Așa că le spun celor din jur atunci când sunt întrebat despre identitatea mea că sunt nea Popa sau Tudorel Filimon pe numele de fată! Și găselnița mea prinde foarte bine, amuză pe toată lumea”, mărturisea Tudorel Filimon într-un interviu mai vechi.

Cu ce se ocupă, în prezent, foştii colegi de serial al ui Tudorel Filimon

Despre foştii colegi din serial, Tudorel Filimon spune că mai ţine legătura doar cu Emil Mitrache şi cu Dragoş Moştenescu. „Americanu” este ghid turistic în Bucureşti, iar „Costel Jurcă” este stabilit cu familia, de câţiva ani, în Anglia, unde susţine show-uri de stand up comedy.

Mai vorbesc cu Americanul, cu actorul Emil Mitrache. M-am revăzut cu el, cam pe la începutul anului. Din câte știu încă este ghid turistic, preia turiștii de la aeroport, îi cazează, le arată România, cred că este obositor, dar lui îi place. Cât îl privește pe Dragoș Moștenescu (n.r.- Costel Jurcă, în ”La Bloc”) el se află în prezent în Anglia. N-a avut noroc aici, deși e un om plin de idei. Așa că și-a luat soția și cei trei copii și a plecat din țară. A avut o perioadă foarte grea, dar acum are un punct de echilibru, face stand-up comedy în bărulețele din Anglia, începe să aibă succes. Este foarte greu acolo, e concurență puternică. Mai mă uit pe Internet, mai postează poze cu el, cu copiii. Dar nu ne-am văzut de vreo zece ani, chiar mi-e dor de el”, a spus Tudorel Filimon pentru ego.ro.

Citeste si Drama neștiută a lui Tudorel Filimon, Nea Popa din serialul La Bloc: „Mama mea a murit joi, iar eu aveam spectacol vineri”

Cu ce se ocupă acum „nea Popa” din serialul „La bloc”

În prezent, „nea Popa” din serialul „La bloc” încă mai joacă în spectacole cu care merge în turnee, chiar dacă i se pare puţin nefiresc să mai plece prin ţară la aproape 70 de ani.

Când urci pe scenă uiți de oboseală. Eu dimineața îmi zic:” Măi, iar plec de acasă, om bătrân!”. Dar, când ajung pe scenă, parcă sunt de o viață acolo”, a dezvăluit actorul.

Tudorel Filimon a făcut câteva dezvăluiri și despre drepturile de autor primite pentru serialul La Bloc. Susține că se mai câștigă din ele, însă nu atât cât și-ar dori.

Din drepturile de autor se mai câștigă, dar nu cât am vrea noi, banii vin de două ori pe an, în iunie și în decembrie. Nu știu cât voi lua în decembrie, uneori te aștepți la mai mulți și vin puțini, nu poți conta pe ei. Dar, sunt buni, pentru sărbătorile de iarnă, te trezești că se duc pe cadouri”, a mai spus Tudorel Filimon.

Citeste si Ce s-a întâmplat cu Americanu’ din La Bloc după finalizarea serialului