Cu ce se ocupă în prezent jurnalista care a protestat în direct la televiziunea rusă: „Cu acordul nostru tacit se întâmplă cele mai groaznice lucruri”

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat, în direct, la televiziunea publică din Rusia, Pervîi Kanal, este, în prezent, corespondenta ziarului german Welt în Moldova.

08 mai 2022, 16:17
Cu ce se ocupă în prezent jurnalista care a protestat în direct la televiziunea rusă: „Cu acordul nostru tacit se întâmplă cele mai groaznice lucruri”

Jurnalista care a protestat în direct la televiziunea rusă a transmis, recent, de la frontiera moldo-ucraineană (punctul de trecere Palanca), despre situația refugiaților ucraineni.

Într-o postare pe pagina de socializare, Marina Ovsiannikova acuză că Vladimir Putin și propagandiștii săi au lansat o nouă minciună în spațiul public, anume că „sunt încălcate drepturile persoanelor vorbitoare de limbă rusă din Transnistria”

Este o minciună absolută”, subliniază Ovsiannikova.

Apel către prietenii din Rusia: „Cu acordul nostru tacit se întâmplă cele mai groaznice lucruri din lume. Vă rog, nu tăceţi!”

Ea a lansat un apel către cunoscuţii ei din Federația Rusă să aibă curajul să vorbească despre ceea ce se întâmplă în ţara lor.

Am vorbit cu unii dintre voi astăzi. Apatie universală, tăcere și descurajare. „Nimic nu depinde de noi, ne-am adaptat deja la noua realitate”, mi-aţi spus. „Încercăm să vorbim mai puțin despre război, ne e frică să nu ne pierdem jobul”. Cu acordul nostru tacit se întâmplă cele mai groaznice lucruri din lume. Vă rog, nu tăceţi! Mii de refugiați, o criză umanitară globală în Europa. Prieteni, chiar nu vedeți toate astea fiind în Rusia?„, a scris jurnalista pe Facebook.

Citeste si Dovada clară a scufundării navei-amiral rusești Moskva. Ce obiecte s-au descoperit pe litoralul Mării Negre

Moldova este cea mai săracă țară din Europa. Sute de mii de refugiați din Ucraina peste tot. Am ajuns în Moldova chiar în momentul în care situația din jurul Transnistriei nerecunoscute a escaladat.(…)

Se presupune că și acolo sunt încălcate drepturile populației vorbitoare de limbă rusă. Și asta este o minciună absolută. Nici în Moldova, nici în Transnistria nu vrea nimeni escaladarea conflictului. Oamenii se roagă pentru pace. Locuitorii Moldovei ajută zilnic refugiații din Ucraina”, a scris, pe Facebook, Marina Ovsiannikova.

Jurnalista care a protestat în direct la televiziunea rusă a refuzat oferta de azil din partea lui Emmanuel Macron

Marina Ovsiannikova a fost arestată după ce, în seara zilei de 14 martie, a protestat în direct la postul public de televiziune împotriva invaziei ruseşti Ucraina. Ulterior, jurnalista a fost eliberată și amendată cu 30.000 de ruble, dar chiar şi aşa riscă 10 ani de închisoare.

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a oferit azil politic în Franţa, dar aceasta a refuzat. Ulterior, a devenit corespondent al publicației germane Die Welt în Moldova.

Citeste si CTP, jigniri în rafală la adresa lui Serghei Lavrov, după ce acesta a făcut o afirmaţie care a scandalizat Israelul: „Domnul ‘Javrov’ nu şi-a prezentat scuzele, a trebuit s-o facă Putin în locul lui”