Cu ce se ocupă Mircea Radu după demisia de la TVR. Prezentatorul a plecat în Italia

Mircea Radu s-a retras din televiziune si funcția pe care o avea la TVR. Fostul prezentator TV a plecat din țară, într-o vacanță prelungită în Italia.

28 ian. 2021, 13:36
Cu ce se ocupă Mircea Radu după demisia de la TVR. Prezentatorul a plecat în Italia

Cu ce se ocupă Mircea Radu după demisia de la TVR. Cu toate că a ales să se retragă din toate fucțiile pe care le avea, Mircea Radu a creat o rubrică fix pe Facebook, intitulată ”Jurnal italian”, unde își ține la curent fanii cu tot ceea ce face.

Citește și: Asasinat macabru, un actor de 36 de ani a fost omorât la ieşirea din sala de antrenament. Însuşi preşedintele a luat atitudine în acest caz

Mircea Radu a vizitat Veneția, Roma, Vatican și Milano și postează foarte des pe rețelele de socializare detalii din sejurul său.

Cu ce se ocupă Mircea Radu după demisia de la TVR

„Jurnal Italian. ROMA Nu m-am odihnit deloc. Mi-a fost ba cald, ba frig și m-am tot foit până în zori când am reușit să ațipesc. M-am trezit greu, cu un cap în care nu aveam niciun gând ci doar o durere surdă, așa cum mi se întâmplă când dorm cu aerul condiționat deschis.

Am stat sub pâlnia dușului frânt de oboseală minute în șir, nemișcat, dorindu-mi ca zecile de jeturi de apă să-mi foreze țeasta, să intre în mine, să-mi spele creierul ca să mă pot trezi.

Părăsesc Veneția cu senzații amestecate, de respect sincer, uimire, gratitudine dar fără nicio urmă de dragoste – același lucru îl simțeam în copilărie când plecam de la doamna V., o prietenă a bunicii mele, pe care nu puteam s-o îndrăgesc pentru că mi se părea indiferentă atunci când îmi dăruia cele mai scumpe jucării. După un drum de șase ore, cu discuții scurte și tăceri lungi acoperite de muzica dată la radio, cu pauze de fotografiat la drumul mare, cu băut din degetare cafele tari și din cartoane sucuri false, am ajuns la Roma.

Sunt încă foarte obosit și hotărăsc să rămân în cameră să îmi pregătesc filmarea de a doua zi. În plus e foarte frig iar eu, ca un dandy (ce-o fi fost în mintea mea?), mi-am luat numai haine subțiri.

La televizor, la jurnalul de știri, e dezbătut pe toate părțile cazul tragic al italiencei omorâte de un rrom, și de aici aversiunea accentuată, uneori pe față, a italienilor față de români în zilele astea când are loc procesul. Nu m-am simțit deloc confortabil când recepționera mi-a trântit cheia pe masă și a uitat să spună „mulțumesc, așa cum făcuse chiar înaintea mea cu niște turiști germani. Acasă, unii apar la TiVi și se întreabă ipocrit: De ce domle condamnă ei întreaga Românie?’ Eu cred că italienii (germanii, americanii, ugandezii, turcii sau noi, dac-am fi în locul lor) laudă sau condamnă un popor după „marfa pe care o exportă.

Le-aș recomanda ipocriților să vadă bârna din ochi și le-aș aminti că la picioarele Domului din Florența, în metroul din Milano, în Piața San Marco din Veneția, sunt cerșetori care vorbesc românește nu într-o altă limbă.”, a povestit Mircea Radu pe Facebook.


loading...